Shwood Eyewear

Shwood Eyewear is een bijzonder zonnebrillen merk opgericht en gevestigd in Portland, Oregon, in Amerika. Shwood is gespecialiseerd in het maken van monturen van bijzondere materialen zoals hout, titaan en leisteen. Alle zonnebrillen van Shwood worden volledig met de hand gesneden, geschuurd, en in elkaar gezet. Lees hier onder meer over de Shwood collectie, de lenzen van Shwood, de geschiedenis van dit merk, en de beschikbare houtsoorten.

De Shwood collectie

De originele Shwood collectie bestaat uit een aantal bijzondere ontwerpen van hout. Naast deze ontwerpen is er ook de luxe Shwood Select series. De brillen van deze serie zijn gebaseerd op de Shwood originals, maar zijn gemaakt van andere houtsoorten en verstevigd met een core laag van sterk maar licht berkenhout. Het hout dat voor beide series wordt gebruikt is afkomstig van duurzame plantages, en is door Shwood medewerkers met de hand geselecteerd op de beste kwaliteit.

Shwood: Zeiss lenzen

De lenzen van alle Shwood zonnebrillen worden verzorgd door topfabrikant Carl Zeiss. Zeiss is een wereldberoemde producent die bekend staat om het leveren van kwaliteitslenzen. De prachtige Zeiss lenzen van Shwood zijn van kunststof en bieden 100% bescherming tegen schadelijke UVA en UVB straling.

De Geschiedenis van Shwood

Eric Singer, de oprichter van Shwood, laat zich graag dor de natuur inspireren. Het idee voor het allereerste Shwood model, de Canby, kwam van de Noord-Amerikaanse Madrone, oftewel aardbeienboom. Deze boom komt veel voor aan de westkust van Amerika, en heeft een opvallende rood-oranje schors. Singer brak een tak af en schroefde een paar kleine scharniertjes van een kastje los. Hij zaagde de tak tot een dunne plaat, en haalde de lenzen uit een oude zonnebril om in zijn houten bril te monteren. Het resultaat was een unieke accessoire, en met de aanmoediging van zijn vrienden besloot Singer de Shwood studio op te richten en de productie van zijn zonnebrillen professioneel aan te pakken.

Het snijden, schuren, monteren, lakken en inpakken van de Shwood producten gebeurt allemaal in de Shwood studio in Portland. Omdat alles met de hand wordt gemaakt door een klein team vaklieden is de oplage relatief klein. Omdat elke plaat hout anders is, is iedere Shwood zonnebril uniek.

De houtsoorten van Shwood

Shwood maakt gebruik van een aantal prachtige houtsoorten. Hieronder vind je meer informatie over de meest verkochte houtsoorten van Shwood. Welke houtsoort past het beste bij jou?

Walnut en Dark Walnut

Walnoothout of okkernoothout (Juglans regia) kan afhankelijk van de herkomst lichter of donkerder zijn. Het is een gemakkelijk te bewerken houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelindustrie, op dashboards van dure auto's en voor geweerkolven. Doordat vliegen en muggen niet goed tegen de geur van dit hout kunnen zie je deze bomen vaak bij boerderijen staan.

Oak

Eikenhout (Quercus) is een lichte, sterke, en harde houtsoort die niet gevoelig is voor schimmels en insecten. Geen wonder dat je dit hout overal terugziet in vloeren, meubels, en deuren

Zebrawood

Zebrahout (Microberlinia brazzavilensis) is een lichte houtsoort en dankt haar naam aan haar gestreepte uiterlijk. Het hout is geel met donkere strepen en is bijzonder stevig en duurzaam.

East-Indian Rosewood

East Indian Rosewood (Rozenhout) (Dalbergia latifolia) behoort tot het edelhout en is een zeldzame tropische houtsoort. Het hout is vernoemd naar de roos omdat het een subtiele zoete geur heeft. Het is een bijzonder stevige en flexibele houtsoort met een zeer donkere kleur.

Lees meer...

Alle 4 modellen

4 artikelen

Artikelen 1 tot 4 van 4 in totaal