Polaroid zonnebrillen

Het eyewear merk Polaroid is gespecialiseerd in het ontwerpen van zonnebrillen met gepolariseerde lenzen. Lees hier meer over de funky zonnebrillen collectie van het merk Polaroid, en ontdek meer over de geschiedenis van het polariserende materiaal waar het in 1929 allemaal mee begon!

Polaroid Zonnebrillen

Polaroid biedt een prachtige selectie zonnebrillen met gepolariseerde lenzen. Alle modellen uit de Polaroid collectie hebben gepolariseerde lenzen. De monturen zijn jeugdig, funky en retro. Deze zonnebrillen zijn beschikbaar in een gevarieerd palet aan vrolijke kleuren en opvallende patronen. Veel modellen zijn ook beschikbaar met fel glinsterende spiegellenzen in allerlei verschillende kleuren.

Wat doen gepolariseerde lenzen?

Als het ongepolariseerde licht van de zon een horizontaal oppervlak zoals water of het wegdek raakt, wordt het zonlicht gereflecteerd met een horizontale polarisatie. Dit zien onze ogen als een felle, witte waas die verblindend sterk kan zijn. Maar zelfs een lichte waas van gepolariseerd licht kan op den duur hoofdpijn en oogirritatie veroorzaken!

Polaroid is een speciaal materiaal dat horizontaal gepolariseerd licht absorbeert terwijl ander licht wel wordt doorgelaten. Omdat gepolariseerde lenzen alleen deze waas wegfilteren voorkom je niet alleen hoofdpijn en geïrriteerde ogen, ook verscherpt je zicht en kun je contrast beter waarnemen! Perfect voor dagen aan het water, in een zanderige omgeving zoals het strand of de woestijn, in stadsomgevingen met veel glas en metaal, bij sneeuw, en op de weg!

De Geschiedenis van Polaroid

In de late jaren 20 ontwikkelde de wetenschapper Edwin Land het materiaal Polaroid. Polaroid is een dun vel synthetisch materiaal dat gepolariseerd licht weg filtert. Naaldachtige kristallen in een folie van cellulose worden met behulp van elektrische of magnetische velden parallel gelegd. Het materiaal filtert daardoor specifiek horizontaal gepolariseerd licht weg.

Ondanks dat Land was gestopt met zijn studie, wist hij alsnog de laboratoria van Columbia University binnen te sluipen om te experimenteren en zijn theorieën te testen. In 1929 vroeg hij het patent aan voor Polaroid, en in 1937 richtte Land de Polaroid Corporation op. In 1939 produceerde Polaroid de eerste 3D brillen voor films, en in de jaren 40 ontwikkelde Polaroid goggles voor commerciële en militaire piloten.

Ook onder celebrities en sporters wonnen de innovatieve lenzen en de sexy designs van Polaroid al snel veel bewonderaars. In de jaren 70 stapte Polaroid over op het Press Polishing productieproces. Deze succesrijke methode wordt nu gebruikt om alle lenzen van Polaroid te produceren. De exclusieve Press Polishing technologie van Polaroid is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Polaroid Polamatic lenzen, de PTX4000 lenzen, en de gradient polarized lens.

Lees meer...

Helaas

Dit merk is definitief niet meer leverbaar

Bekijk hier alle zonnebrillen

Artikelen 1 tot 0 van 0 in totaal