Oakley Holbrook OO9102

De Oakley Holbrook™ (OO9102) is een stoere zonnebril voor mannen. Geïnspireerd door de iconische Oakley Frogskins® oogt de Holbrook™ met zijn hoekige vormen en grotere lenzen zeer mannelijk. De Holbrook™ heeft een modieuze vintage look verrijkt met cutting-edge eyewear technologie. De Oakley Holbrook™ werd ontworpen in samenwerking met snowboard superster Shaun White en zijn broer Jesse. Oakley kenmerkt zich als eyewear merk door technologische innovatie en nauwe samenwerking met topsporters in het design- en testproces. Het bijzondere ontwerp van de Holbrook™ combineert dan ook op prachtige wijze de kwaliteit van sportaccessoires op het hoogste niveau met moderne vintage style trends.

Oakley Holbrook: een bijzondere samenwerking

De meervoudig Olympisch snowboard kampioen en X-Games recordhouder Shaun White en zijn broer Jesse waren nauw betrokken bij het ontwerpen van de Oakley Holbrook™. Voor de Oakley Holbrook™ lieten de broers zich vooral inspireren door de klassieke filmhelden van de jaren 40, 50 en 60. Mannen die deden wat gedaan moest worden. Niet omdat er persoonlijk iets voor ze te winnen viel, maar omdat ze hun eigen regels volgden en dwars tegen de conventies in durfden te gaan.

Ook de eyewear van de late jaren 50 en 60 begon zich te definiëren als een symbool voor een rebelse jeugd die zich afzette tegen het conformisme van eerdere generaties. Het is die zelfde avontuurlijke en onafhankelijke uitstraling die je in het vintage ontwerp van de Oakley Holbrook™ terugvoelt. De Oakley Holbrook™ is dan ook vernoemd naar een klein dorp in Arizona aan de iconische Route 66, de lange snelweg die dwars door Amerika van het oosten naar het westen loopt en symbool is komen te staan voor avontuur, vrijheid, en het klassieke “American cool”.

Oakley Holbrook: montuur

De Oakley Holbrook™ is geïnspireerd door het ontwerp van de iconische Oakley Frogskins®, maar oogt mannelijker met zijn hoekigere vorm en grotere lenzen. De Oakley Holbrook™ is gemaakt van het sterke en lichte in-house ontworpen materiaal O Matter®. De Three-Point Fit pasvorm van de Oakley Holbrook™ houdt de bril stevig op zijn plaatst en verdeelt druk zodat je Holbrook™ de hele dag comfortabel zit. De vormen en kleuren van elk model worden prachtig benadrukt door het metalen Oakley logo op de veren en de sierlijke boutjes die het montuur accentueren.

Oakley Holbrook: lenzen

De Oakley Holbrook™ is verkrijgbaar met een zeer breed kleurenpalet aan prachtige lenzen. Alle Oakley Holbrook™ modellen zijn uitgerust met High Definition Optics™ lenzen gemaakt van het zeer sterke materiaal Plutonite®. Deze HDO™ lenzen voldoen aan de strengste veiligheidseisen en bieden haarscherp zicht. Normale standard optics lenzen vervormen je zicht lichtelijk, ze vergroten objecten ongewild en geven daardoor afstand net niet helemaal goed weer. De HDO™ lenzen van de Oakley Holbrook™ bieden je perfect en natuurgetrouw zicht, helemaal tot aan de uiterste randen van de lens. De lenzen van de Oakley Holbrook™ zijn verder ook verkrijgbaar met spiegelende Iridium® lens coatings en gepolariseerde lenzen voor extra bescherming tegen gereflecteerd zonlicht. Uiteraard kun je er altijd op rekenen dat jouw Oakley lenzen 100% bescherming bieden tegen UV-A, UV-B en UV-C straling en schadelijk blauw licht (HEV).

Oakley Holbrook: maten

De Oakley Holbrook™ is verkrijgbaar in één one-size-fits-all maat. Deze standaardmaat komt overeen met een ‘medium’ pasvorm, en is de juiste maat voor het merendeel van alle mannen. De Oakley Holbrook™ heeft een lensbreedte van 55 millimeter. De neusbrug is 18 millimeter breed, en de lengte van de veren is 135 millimeter.

Lees meer...

Filters
Verfijn je keuze

13 artikelen

13 artikelen

Artikelen 1 tot 13 van 13 in totaal