Oakley Frogskins OO9013

De Oakley Frogskins® (OO9013) is het legendarische model dat Oakley in de jaren 80 op de kaart zette als wereldberoemd sport- en eyewear merk. Oakley kenmerkt zich door nauwe samenwerkingen met topsporters in het design- en testproces, en innovatieve ontwerpen die de kwaliteit van topsport en het appeal van de allerlaatste modetrends op prachtige wijze samenbrengen. Met zijn klassieke model en sportieve look is en blijft het best-selling unisex model de Oakley Frogskins® een felbegeerd fashion item. Bovendien heeft de Oakley Frogskins® allerlei geweldige features, zoals Plutonite® High Definition Optics™ lenzen en een O-Matter® montuur met geintegreerde scharnieren dat je helemaal in en uit elkaar kunt klikken.

Oakley Frogskins: van garage naar topsport

In 1984 produceerde Jim Jannard, de oprichter van Oakley, zijn eerste lijn sportbrillen. Jannard’s bedrijf begon klein, een “garage brand” met grote dromen. Ondanks de kleine schaal begon de topkwaliteit van zijn eyewear producten dat zelfde jaar al flink wat aandacht te trekken onder de topsporters. In 1985 lanceerde Oakley een nieuw en ongekend succesvol model: de Oakley Frogskins®.

Dankzij de hoge kwaliteit van het montuur materiaal en de prachtige performance lenzen combineerde de Oakley Frogskins® het beste van sport en mode als nooit tevoren. De Oakley Frogskins® werd zowel binnen als buiten de sportwereld vrijwel meteen een must-have, en Oakley groeide in rap tempo uit tot een wereldbekend merk. De invloed van de Frogskins® is zo buitengewoon groot dat de designs en merken die Jim Jannard in 1985 inspireerde bij het ontwerpen van de Frogskins®, zich vandaag de dag juist door Oakley laten leiden. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle felle kleurencombinaties en kleurrijke spiegellenzen die je binnen allerlei collecties terug ziet.

Oakley Frogskins: de nieuwe generatie

De Oakley Frogskins® heeft een klassiek frame ontwerp. Het oogt slank en zeer sportief. Gedurende de meer dan 25 jaar sinds de eerste uitgave van de iconische Frogskins® is Oakley blijven innoveren. Zo ontwierp Oakley in de jaren 90 een nieuwe collectie Frogskins® met het logo op de veren in reliëf en geïntegreerde scharnieren voor extra stevigheid en flexibiliteit.

In 2007 lanceerde Oakley een geheel nieuwe generatie Frogskins® met een montuur van het sterke en flexibele materiaal O Matter®, gebaseerd op Nylon en in-house ontworpen door Oakley. Ook maakt deze nieuwe generatie Frogskins® gebruik van de technische lensgeometrie van moderne Oakley performance producten, voor ultra-scherp natuurgetrouw zicht en ultieme oogbescherming die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Oakley Frogskins: modellen

De klassieke Oakley Frogskins® Basics collectie met de gekleurde lenzen en stijlvolle monturen in transparante en solide uitvoeringen blijft nog altijd mateloos populair. Deze modellen hebben Plutonite® lenzen en een montuur van sterk en flexibel O Matter®. De Aquatique Collection Frogskins® serie heeft spiegelende Iridium lenzen, en de veren hebben opvallende contrastkleuren. Ook is er de Oakley Frogskins® LX collectie met prachtige handgemaakte monturen van lichtgewicht acetaat.

Oakley Frogskins: lenzen

De Oakley Frogskins® zijn verkrijgbaar met een zeer breed kleurenpalet aan prachtige lenzen. Oakley Frogskins® zijn uitgerust met High Definition Optics™ lenzen gemaakt van het zeer sterke materiaal Plutonite®. Deze HDO™ lenzen voldoen aan de strengste veiligheidseisen en bieden haarscherp zicht. Normale standard optics lenzen vervormen je zicht lichtelijk, vergroten objecten ongewild en geven daardoor afstand net niet helemaal goed weer. De HDO™ lenzen van de Oakley Frogskins® bieden je perfect en natuurgetrouw zicht, helemaal tot aan de uiterste randen van de lens.

Oakley Frogskins® lenzen zijn verder ook verkrijgbaar met spiegelende Iridium® lens-coatings en gepolariseerde HDPolarized™ lenzen voor extra bescherming tegen gereflecteerd zonlicht. Uiteraard kun je er altijd op rekenen dat jouw Oakley lenzen 100% bescherming bieden tegen UV-A, UV-B en UV-C straling en tegen schadelijk blauw licht (HEV).

Oakley Frogskins: maten

De Oakley Frogskins® is verkrijgbaar in één one-size-fits-all maat. Deze standaardmaat komt overeen met een ‘medium’ pasvorm, en is de juiste maat voor het merendeel van alle mannen en vrouwen. De Oakley Frogskins® heeft een lensbreedte van 55 millimeter en een lenshoogte van 44 millimeter. De neusbrug is 17 millimeter breed.

Lees meer...

24 artikelen

24 artikelen

Artikelen 1 tot 24 van 24 in totaal