Gucci

Gucci Zonnebrillen

Gucci is een Italiaans high-fashion merk met een prachtige collectie zonnebrillen. Gucci staat voor het allerbeste van de Italiaanse mode. De zonnebrillen van Gucci zijn luxe en modern, en stralen rijkdom, succes, en stijl uit. Bovendien zet Gucci zich in voor een ecologisch verantwoord productieproces.

We can't find products matching the selection.

De Gucci collectie

Wij hebben een groot aanbod aan luxe Gucci zonnebrillen voor mannen en vrouwen in huis. De stijlvolle zonnebrillen van Gucci zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Gucci heeft ook een klein aanbod prachtige kinderzonnebrillen en een selectie elegante Gucci snow goggles. Deze modellen zijn voorzien van de rood-met-groene Gucci strepen, de Gucci merknaam en de Gucci G en GG logo’s. De merknaam Gucci staat altijd op de lens gegraveerd.

De geschiedenis van Gucci

Gucci werd in 1921 opgericht door Guccio Gucci in de Italiaanse provincie Florentië. Voorheen werkte Guccio Gucci in het chique Savoy Hotel in Londen, en had veel bewondering voor de stijl en het vakmanschap van de luxe artikelen die hij daar zag. Eenmaal terug in Florentië huurde hij de beste Toscaanse vaklieden in om op traditionele wijze prachtige handtassen en andere mooie artikelen van leer te produceren. Al snel werd het merk Gucci populair onder de Italiaanse aristocratie.

Gucci begon ook te experimenteren met andere materialen zoals hennepvezel en bamboe, materialen die door Gucci voor het eerst hun toepassingen vonden in high fashion. In de jaren 1950 introduceerde Gucci de bekende rood en groene Gucci strepen. De vier zoons van Guccio namen het familiebedrijf over, en Gucci breidde zich uit tot een internationaal modehuis. De luxe artikelen van Gucci werden een favoriet onder celebrities zoals Liz Taylor, Grace Kelly, Peter Sellers, en Samuel Beckett.

Tegenwoordig is Gucci een van de meest bekende Italiaanse designer merken en een trendsetter in de modewereld. Gucci staat voor kwaliteit en exclusiviteit, maar zet zich ook in voor het milieu doormiddel van een langlopend en wereldwijd project om Gucci producten en het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is het biologisch afbreekbare plastic waarvan de nieuwste Gucci zonnebrillen worden vervaardigd. Dit plastic is sterk en duurzaam. Het gaat een leven lang mee, maar is ook biologisch goed af te breken.