Chimmm Zonnebrillen

Chimmm…… is het zonnebrillenmerk van de in Hong Kong gevestigde kunstenaar Simon Chim. Chim is oorspronkelijk opgeleid tot beeldhouwer, maar breidde zijn repertoire spoedig uit tot designer van luxe meubels. Zijn eerste collectie lanceerde hij in 2000. In 2008 greep Chim de kans om zich met lenzen van de topfabrikant Carl Zeiss te wagen aan het ontwerpen van een eigen lijn zonnebrillen, de Recycle Paper Frames. Wij hebben een aantal zeer exclusieve items uit de Chimmm…… collectie op voorraad.

Recycle Paper Frames

Als beeldend kunstenaar heeft Simon Chim een unieke kijk op gedrukt beeldmateriaal. Gedrukte ontwerpen zijn kleurrijk, iconisch, en met veel toewijding ontworpen, maar we nemen zelden de tijd om te waarderen hoe dit beeldmateriaal ons wereldbeeld vormt. Daarom heeft Chim unieke prints en foto’s nieuw leven ingeblazen met zijn Recycle Paper Frames series.

Handwerk

Iedere zonnebril van de Recycle Paper Frames is met de hand vervaardigd. Eerst worden de prints en foto’s tot dunne stroken gesneden. Vervolgens wordt het papier heel voorzichtig om de losse onderdelen van het montuur gewikkeld. Dit werk vergt veel precisie en wordt geheel met de hand gedaan. Ook het aanbrengen van de waterdichte coating gebeurt met de hand. Het resultaat is een unieke bril waarvan geen twee monturen hetzelfde zijn.

Zeiss lenzen

De glazen lenzen van de Recycle Paper Frames zijn van de topproducent Carl Zeiss. Zeiss lenzen staan garant voor hoge optische kwaliteit en duurzaamheid. Zeiss lenzen worden onder andere gebruikt door NASA voor het vervaardigen van telescopen en andere zeer nauwkeurige apparatuur waarvoor alleen de allerbeste lenzen geschikt zijn.

Lees meer...

Helaas

Dit merk is definitief niet meer leverbaar

Bekijk hier alle zonnebrillen

Artikelen 1 tot 0 van 0 in totaal