Carrera

Carrera Zonnebrillen

Carrera is in 1956 opgericht door de Oostenrijker Wilhelm Anger. Anger vernoemde zijn bedrijf naar de Carrera Panamericana, een zesdaagse auto rally om de bouw van de Pan-Amerikaanse snelweg te vieren. De Carrera Panamericana stond onder autocoureurs bekend als bij verre de meest gevaarlijke autorace ter wereld. De ontwerpen van Carrera zijn dan ook doorgaans zeer sportief, en hebben vaak subtiele retro touch die verwijst naar de revival van de Carrera Panamericana eind jaren 80.

We can't find products matching the selection.

Optyl

Een van de meeste belangrijke en bijzondere innovaties van Wilhelm Anger was de uitvinding van Optyl. Optyl is een zeer sterk type kunststof dat tegelijk ook 20% lichter is dan acetaat. De meeste luxe merken gebruiken premium acetaat voor het maken van zonnebrillen monturen. Als je een Carrera zonnebril van gepatenteerd Optyl op zet voel je het verschil in gewicht en comfort meteen! Bovendien is Optyl ook hypoallergeen.

Carrera Collecties

De zonnebrillen collectie van Carrera valt onder te verdelen in vier hoofdgroepen. De Carrera Icons is een prachtige serie vintage zonnebrillen. Deze designs zijn geïnspireerd door ontwerpen uit het Carrera archief in Calalzo di Cadore in Italië. Deze iconische zonnebrillen zijn gemaakt van innovatieve materialen en hebben een retro look die zeer modern aanvoelt.

De Carrera Muses collectie combineert de klassieke look van de Icons serie met de nieuwste mode trends. Deze serie is levendig, stoer, en chique. De Carrera Craze selectie gaat nog een stapje verder, met felle kleuren en jeugdige, seizoensgebonden designs.

Carrera Active is de sportlijn van Carrera. Deze modellen hebben doorgaans gepolariseerde lenzen, stevige scharnieren, en zijn zeer geschikt voor buitensport.

De meest geliefde Carrera ontwerpen

In 2007 lanceerde Carrera het Carrera Champion model, en in 2008 volgde de iets hoekigere Carrera Safari. Deze designs zijn snel uitgegroeid tot de bestsellers binnen het Carrera assortiment, met ieder een aantal prachtige subseries uitgevoerd in verschillende materialen zoals Optyl, metaal, en rubberized plastic. In 2012 volgde de zeer populaire Carrera 6000 serie.

Sportmerk

Naast luxe zonnebrillen produceert Carrera ook andere sport accessoires zoals sport zonnebrillen, helmen, en ski goggles. Bovendien sponsort Carrera ook geregeld sportevenementen, waaronder Formule 1, de America’s Cup zeilrace, en de Olympische Winterspelen. Ook sponsort Carrera individuele atleten en teams in o.a. motorsport en wielrennen.