Burberry zonnebrillen

Burberry is een Brits kledingmerk dat vooral bekend staat om zijn elegante outerwear - met name de iconische Burberry trenchcoat - en de beroemde Burberry ruit. Burberry heeft ook een prachtige selectie stijlvolle zonnebrillen voor mannen en vrouwen. Lees hieronder meer over de verschillende collecties Burberry zonnebrillen, en over de geschiedenis van dit topmerk.

Burberry Zonnebrillen Collecties

De zonnebrillen van Burberry zijn verdeeld in een aantal prachtige collecties. De bekendste Burberry zonnebrillencollecties hebben we hier voor je op een rij gezet.

Burberry Sartorial Collection

De Burberry Sartorial Collection is chique, stijlvol, en prachtig gemonteerd. De designs en kleurpatronen van deze functionele monturen zijn gevarieerd en aangepast naar de verschillende seizoenen.

Burberry Check Collection

De Burberry Check Collection is een prachtige serie met zonnebrillenmodellen voor mannen en vrouwen. De veren en monturen van deze elegante en klassieke ontwerpen zijn versierd met de Burberry beroemde ruit!

Burberry Trench Collection

De zonnebrillen van de Burberry Trench Collection zijn ontworpen voor vrouwen en vormen een prachtige toevoeging aan je Burberry trench coat. De monturen van deze zonnebrillen zijn versierd met stijlvolle designdetails die zijn geïnspireerd door de beroemde trench coat van Burberry!

Burberry Gabardine Collection

De zonnebrillen van de Burberry Gabardine Collection vormen een spectaculaire selectie glamour zonnebrillen en pilotenbrillen die het innovatieve aspect van het Burberry gabardine materiaal reflecteren.

Burberry Prorsum Collectie

Burberry Prorsum is het motto van Burberry, en is Latijn voor “Burberry Vooruit”. Het motto verwijst naar Burberry als trendsetter en de drang om altijd naar vooruitgang te streven. Burberry Prorsum modellen zijn stijlvolle ontwerpen in prachtige kleuren, geïnspireerd door de meest recente trends op de runway.

Burberry Alternative Fit

De Alternative Fit modellen van Burberry hebben een unieke neusbrug, langere en licht gebogen veren, plattere lenzen en een recht montuur voor een verbeterde pasvorm en een stijlvolle look.

De Geschiedenis van Burberry

Het Britse kledingmerk Burberry werd in 1856 opgericht in Basingstoke door de 21-jarige kledingmaker Thomas Burberry. In 1891 had het merk dusdanig veel succes verworven dat Burberry besloot zijn zaak te verhuizen naar een adres in het hart van Londen. Kort daarna opende hij ook een winkel in Parijs.

Burberry ontwierp onder andere de kleding van de ontdekkingsreizigers F.G. Jackson, Roald Amundsen en Ernest Shackleton, en beroemde piloten en avonturiers zoals Claude Grahame-White en Bert Hinkler. Ook ontwierp Burberry modieuze skipakken, motorjassen, uniforms voor de politie, zoals de lange jassen van de bereden politie, en de voorganger van de trenchcoat, populaire kledingdracht onder militairen tijdens de eerste wereldoorlog. In 1926 ontwierp Burberry de stijlvolle greatcoats van de Britse Koninklijke Garde, de Royal Guard.

Een van de meest belangrijke innovaties van Burberry die het merk tot een wereldberoemd succes hebben gemaakt was het gabardine dat in 1879 door Thomas Burberry is uitgevonden. Gabardine is een bijzonder duurzame, diagonaal en dicht-gewoven stof. Omdat Burberry besloot het garen nog voor het weven waterafstotend te maken, zijn de “outerwear” kledingstukken van Burberry uitermate geschikt voor extreem weer. Burberry was daarom ook het voorkeursmerk van vele Arctische en Antarctische ontdekkingsreizigers, maar ook van ruiters, motorrijders, en van piloten die in vliegtuigen met een open cockpit vlogen. Tot op vandaag zijn de jassen van Burberry, met name de Burberry trenchcoat, de meest iconische items uit de collectie van dit topmerk!

Lees meer...

Alle 20 modellen

20 artikelen

Artikelen 1 tot 20 van 20 in totaal