Adidas Zonnebrillen

Adidas is het grootste sportkledingmerk van Europa en is gespecialiseerd in het ontwerpen van sportschoenen, sportkleding, en sportaccessoires. Adidas heeft ook een prachtige collectie sportspecifieke zonnebrillen, dat wil zeggen zonnebrillen die voor een bepaalde sport zijn geoptimaliseerd. Zo heeft Adidas onderandere een serie prachtige zonnebrillen voor wielrenners, hardlopers, en een collectie luxe golfzonnebrillen. Bekijk hier de volledige collectie Adidas zonnebrillen, of zoek in ons overzicht van sportbrillen naar de beste Adidas zonnebril voor jouw favoriete sport.

Adidas Zonnebrillen

De sportspecifieke zonnebrillen van Adidas hebben een aantal prachtige features om je de beste prestaties en ultiem comfort te garanderen, van strakke performance lenzen tot lichte en sterke monturen. Veel Adidas modellen hebben bijvoorbeeld verstelbare veren en neussteuntjes zodat je de pasvorm van de bril perfect naar de vorm jouw gezicht kunt afstellen.

Adidas Lenzen en Montuur

Het Lens Lock Systeem™ en het Quick-Change Lens Systeem™ zorgen ervoor dat de lens stevig in het montuur klikt en tegelijk makkelijk te verwisselen is. De Adidas Traction Grip™ coating geeft stevige grip waar je op kunt vertrouwen, maar mocht je ooit een val maken dan zorgen de Quick-Release Hinges™ ervoor dat de veren niet tussen je helm blijven steken en afbreken. De veren springen simpelweg los. Vervolgens kun je ze weer gemakkelijk vastklikken.

Adidas Clima-Cool™ en Hydrophobic Coating

Het Adidas Clima-Cool™ ventilatie systeem houdt je lens condensvrij door lucht slim langs de lens te leiden. Hoewel je zelf niets voelt van deze luchtstroom kan vocht dankzij Clima-Cool™ nooit op je lens slaan. De Adidas Hydrophobic Coating zorgt ervoor dat vocht ook meteen van de buitenzijde van je lens af glijdt. Omdat ook vuil en stof zich niet aan deze lenzen kunnen hechten laten regendruppels en spetters ook geen vlekken of strepen op het lensoppervlak achter.

Flexibele Extra’s

Bovendien zijn Adidas Zonnebrillen beschikbaar met allerlei extra’s om je zonnebril verder aan te passen aan je persoonlijke benodigdheden en sportplannen. Zo kun je een model kiezen met een vervangbare sweatbar die ervoor zorgt dat zweet niet in je ogen druppelt. Ook zijn sommige modellen uitgerust met een verwijderbare hoofdband voor extra zekerheid, of een geventileerde verwijderbare neusbeschermer voor degenen die de hoogste snelheden opzoeken.

Adidas RXO™ Insert

Voor mensen die een bril op sterkte dragen is er voor een aantal Adidas sportmodellen een speciale RXO™ Insert beschikbaar. Deze insert kun je aan de binnenkant van je Adidas zonnebril vastklikken, en bij de opticien precies op de ideale scherpte laten slijpen.

Geschiedenis van Adidas

Adidas werd in 1949 opgericht in Herzogenaurach in Beieren. Al vijfentwintig jaar voordat hij Adidas oprichtte, ontwierp Adi Dassler samen met zijn broer Rudolf schoenen in de Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Ook de vader van de gebroeders Dassler was een schoenmaker, dus het liep in de familie.

All Day I Dream About Sport

In de jaren 40 kregen de gebroeders Dassler steeds vaker knallende ruzie, en uiteindelijk stapte Rudolf Dassler op om zijn eigen sportmerk op te richten, Puma. Oorspronkelijk noemde hij het nieuwe bedrijf RuDa, een samentrekking van zijn voornaam Rudolf en de achternaam Dassler. Toen Adi Dassler in 1949 Adidas oprichtte, maakte hij gebruik van hetzelfde trucje om aan de merknaam te komen. Hoewel er soms gezegd wordt dat Adidas een acroniem is voor “All Day I Dream About Sport” is deze spreuk er pas later bij bedacht. Adidas is in feite gewoon een samentrekking van Adi en de eerste drie letters van zijn achternaam.

Rivalen

Nadat ze ieder hun eigen bedrijf hadden opgericht bleven de gebroeders Dassler tot hun dood aartsrivalen. Ze vochten onderling om sponsorship van atleten, ze sponsorden concurrerende voetbalteams in hun thuisstad, en de rivaliteit was zo extreem dat Herzogenaurach de bijnaam “Dorp van Gebogen Nekken” kreeg. Aan je schoenen kon men namelijk zien aan wiens kant je stond. Hoewel de broers na hun dood in hetzelfde kerkhof zijn begraven, liggen ze wel nog altijd zo ver mogelijk van elkaar vandaan.

Lees meer...

Helaas

Dit merk is definitief niet meer leverbaar

Bekijk hier alle zonnebrillen

Artikelen 1 tot 0 van 0 in totaal