S1/E5 - Melissa Lopes en Nana Fofie roepen Gucci uit als hun go-to modehuis in de nieuwe episode van Glashard

Melissa Lopes en Nana Fofie roepen Gucci uit als hun go-to modehuis in de nieuwe episode van Glashard.
Redactie Zonnebrillen.com

Redactie Zonnebrillen.com

Zonnebrillen zijn de perfecte fashion items om jouw statement te maken. Inspireer, creëer en blijf op de hoogte van de nieuwste trends met de zonnebrillen stories. 

Melissa Lopes en Nana Fofie roepen Gucci uit als hun go-to modehuis in de nieuwe episode van Glashard

Singer-songwriters Melissa Lopes en Nana Fofie zijn de muzikale godinnen die medleys leven in blazen, EP’s droppen en niet vies zijn van een statement zonnebril om kracht te zetten bij hun persoonlijke stijl.

“Ik heb mijn huiswerk gedaan natuurlijk” vertelt Fofie. “Guccio Gucci’s liefde voor mode begon bij het chic Savoy Hotel in Londen waar hij rijke bezoekers zag met luxe bagages. Hij verhuisde terug naar Florence waar hij zijn eigen bedrijf startte in de leerindustrie. Hij ontwierp paardrijkleding voor the rich people. Not for the poor. Sorry.”  De twee artiesten zijn trouwe dragers van zonnebrillen, zowel privé als professioneel. Lopes pakt uit een rode brillenkoker een van de meest opvallende monturen : een rechthoekig zwart frame met een in elkaar geweven G op de pootjes uit de Gucci Marmont collectie. “I’m an artist” klinkt het direct, terwijl Fofie de starpower van het ontwerp bevestigt. “You’re a star”. De zonnebril is de finishing touch op een look met Gucci bodysuit, gouden sieraden en weelderige krullen. “Ik kan niet elke bril op. Ik vind te kleine zonnebrillen niet nice bij me staan. Deze complimenteert”, vertelt Lopes, en verwijst naar haar kleine hoofd terwijl Fofie proclameert dat het een must is met haar langwerpige hoofd dat zonnebrillen geen obstakel vormen voor haar wenkbrauwen. “want soms zijn mijn wenkbrauwen gewoon te fire.”

Over het signatuur logo raken de zangeressen niet uitgepraat. “Ik vind het gewoon zo vet, kijk mij nou zeg maar. Als jong meisje keek ik op naar bepaalde artiesten en die hadden ook Gucci brillen op, zoals Rihanna” zegt Fofie, verwijzende naar een logo monogram dessin dat de Barbadaan zangeres draagt.

Guccio Gucci is de man die zijn van huis uit geleerde leerbewerking talenten wist te transformeren van een nederig bedrijf dat leren tassen voor ruiters en de paardensport maakte naar een modehuis bekend om zijn zijden sjaals, loafers met paardenbit en statement zonnebrillen. Na zijn dood namen zijn zoons de teugels in handen. In de zeventiger jaren dook de Gucci monogram tas op geliefd door menig socialiste en filmster. De tas en oversized zonnebril hadden zelfs een rolletje in de James Bond film The Man with the Golden Gun. 

Een revival volgde in 1994 met Amerikaanse ontwerper Tom Ford die het injecteerde met een flinke dosis sex en sensualiteit. Inclusief Gucci logo strings en jurken met strategische uitsneden. 

Momenteel is de Italiaanse Alessandro Michele de man die creatieve injecties geeft aan het iconische modehuis. “Zijn designs herken je aan de fleurige, kleurrijke, drukke printjes”, vertelt Nana, en doelt op het eclectische gebruik van zowel bloemdessin, strooi logo’s en laagjes gekleurde kant in zijn collecties. Een Gucci zonnebril is niet voor degene die het liefst onopvallend bewegen door het leven, maar voor zij die mode, luxe en statement omarmen. 

‘Vroeger al vond ik Gucci gewoon al amazing. Maar los van dat vind ik het belangrijk dat een merk verschillende shapes and sizes heeft. Voor mij is het altijd bril en tas en schoenen. Als je een goede tas (of bril) hebt, hoef je niet per se een Gucci trui of t-shirt te dragen.” Accessoires zijn echt koning in een look, vooral tijdens een optreden. “Een bril kan ook mijn mood versterken.”


“Een bril kan ook mijn mood versterken.”


Met haar obsessie voor zwarte zonnebrillen is Lopes helemaal thuis bij Gucci.
Zwarte frames maar lichtere glazen zijn ook een optie en vragen om een outfit change van logo bodysuit naar een lakleren puffercoat. De starpower blijft onveranderd. Uit de box volgt een andere vorm zonnebril. “It’s giving zomer, zon, Saint-Tropez” ,klinkt het bij een pilotenbril met lichtgele glazen. Een pilotenbril met de signature kleuren groen en rood in het frame volgt, een verwijzing naar de equestrian heritage van het modehuis. De rode en groene streep verwijzen naar de singelband die onder zadels hangt en is een van de meest opvallende kenmerken die niet het logo of monogram is. “Een bril kan ook mijn mood versterken”, zegt Lopes. “En handig bij het reizen als je geen zin hebt om make-up op te doen”, voegt Fofie eraan toe, een verwijzing naar hun drukke bestaan als artiesten. “En dan zie je er gewoon goed uit.”


"Ik kan niet elke bril op. Ik vind te kleine zonnebrillen niet nice bij me staan. Deze complimenteert”.


Naast de GG0811S met statement logo vertelt Melissa Lopes meer over Gucci aan de hand van een box vol stylish opties van het Glashard team.

Check alle zonnebrillen in de nieuwe aflevering op YouTube!

“Ik vind het te gek omdat het best wel mannelijk is. Zo wordt Tom Ford over het algemeen wel bekeken. En dan juist als vrouw vind ik het tof om te dragen ondanks de vele unisex brillen die je kunt kopen. Ik vind dat uiteindelijk dan toch sexier zo’n groot montuur. Het krijgt ook meer de aandacht, vooral bij een vrouw.” Over de vraag of grote monturen een manrepeller zijn is Keizer duidelijk.


Naast de FT0768-01A-60 is er voor elke fashion look een andere bril en daar verteld Kim Keizer meer over aan de hand van een box vol stylish opties van het Glashard team.

 


A story by Xaviera Aubri