S1/E4 - Mode stylist Kim Keizer gaat voor Super Retro en statement chic met Tom Ford

Mode stylist Kim Keizer gaat voor Super Retro en statement chic met Tom Ford
Redactie Zonnebrillen.com

Redactie Zonnebrillen.com

Zonnebrillen zijn de perfecte fashion items om jouw statement te maken. Inspireer, creëer en blijf op de hoogte van de nieuwste trends met de zonnebrillen stories. 

Kim Keizer gaat voor Super Retro en statement chic in de nieuwe episode van GLASHARD.

De bekende stylist en imago consultant is verantwoordelijk voor alles van Internationale sport cam-pagnes, editorials tot het kleden van inspirerende artiesten. Zelf is ze ook geen muurbloempje en in een menigte makkelijk te spotten door haar platina bowl cut en goed gestifte lippen.

Kim Keizer is de back office van de artiesten die continue shinen op podia. Zoals de meeste stylisten is ze altijd kleding aan het verplaatsen, overuren aan het draaien om bijzondere moodboards te maken en heeft ze zelfs een voorraad glamoureuze stiletto’s in haar auto voor emergency styling. Over het vliegen naar projecten nog maar te zwijgen.

“In elke outfit voel ik mij steeds beter met een Tom Ford zonnebril.” Vooral de Cybil is favoriet, een statement piloten bril met zwart glanzend kunststof frame en smokey glazen die de ontwerper zelf ook graag draagt. Door de glazen zijn de ogen nog steeds zichtbaar en is het gezicht meer open. “Het grote zwarte frame en oranje achtige glazen, zijn super retro. Als ik die op doe lijkt het alsof ik enorm mijn best heb gedaan. Ik word ’s ochtends namelijk wakker met behoorlijk wat messages, dus ik begin gelijk met werken aan mijn projecten. Eigenlijk ben ik vooral bezig met anderen mensen knap te maken en goed te kleden. Uren besteden aan mezelf kleden is dus vaak niet een optie, maar met deze zonnebril kom ik toch goed voor de dag.”


“In elke outfit voel ik mij steeds beter met een Tom Ford zonnebril.”


Tom Ford is de man die Gucci uit de dood deed herrijzen in de Nineties en vervolgens zijn eigen modehuis begon in de ‘Noughties’. Sex is het hoofd ingrediënt van de vele succesvolle kledingcollecties die de catwalks sieren, waarin alles van lichaam omhullende avondjurken tot sleek power suits domineren. Een sterke, eigenzinnige vrouw is de muze van Ford en dat is ook voelbaar in zijn ontwerpen. Sterke vormen, combinaties van matte en glanzende materialen en subtiele details. Zo ook bij zijn zonnebrillen. Het logo is er een van, een horizontale metalen T die overloopt in de poot van de zonnebril. Chic, bijzonder en smaakvol.

“Het is echt een verlenging van mijn persoonlijke stijl of de zon nou schijnt of niet. Grof en robuust, het geeft mijn outfit een dikke upgrade. Een jeans, t-shirt en de Cybil en ik ben klaar. En ondanks dat het logo heel subtiel is, is het toch heel herkenbaar. En effortless.” Bij het unboxen van de zonnebril is Keizer al duidelijk: “Dit is mijn number one bril. Als ik nog maar een bril mag dragen mijn hele leven… Als ik deze bril op heb is alles gewoon in een keer heel erg zonnig. Iedereen is gewoon ook knapper, iedereen krijg een soort van orange glow, een sunny glow.” Als echte stylist wordt er ook gelijk een styling advies aan opgehangen. “Als je dit combineert met iets oranje…” proclameert de stylist terwijl ze een oranje tasje laat zien in combinatie met haar pufferlook.

 


"Tom Ford is de man die Gucci uit de dood deed herrijzen."


De aantrekkingskracht van de retro feel van de zonnebril is logisch, maar ook de praktische kant van het power accessoire. Studio lampen, reflectie schermen, continue zonlicht bij shoots in de buitenlucht, een zonnebril opdoen is dan onmisbaar. Als styliste is Keizer constant in beweging en draagt dus ook vooral streetwear in studio’s en sets. Bij de versie met het witte frame is Keizer heel duidelijk. “Het is een optie.” En dat is wat het mooie is aan zonnebrillen vindt de styliste, je hebt opties en kunt afwisselen. Maar de versie met de warme glazen blijft favoriet.

“Ik vind het te gek omdat het best wel mannelijk is. Zo wordt Tom Ford over het algemeen wel bekeken. En dan juist als vrouw vind ik het tof om te dragen ondanks de vele unisex brillen die je kunt kopen. Ik vind dat uiteindelijk dan toch sexier zo’n groot montuur. Het krijgt ook meer de aandacht, vooral bij een vrouw.” Over de vraag of grote monturen een manrepeller zijn is Keizer duidelijk.


Naast de FT0768-01A-60 is er voor elke fashion look een andere bril en daar verteld Kim Keizer meer over aan de hand van een box vol stylish opties van het Glashard team.

 


Tekst: Xaviera Aubri