Nieuwe icoon: Ray-Ban Reverse

Nieuwe icoon: Ray-Ban Reverse
Redactie Zonnebrillen.com

Redactie Zonnebrillen.com

Zonnebrillen zijn de perfecte fashion items om jouw statement te maken. Inspireer, creëer en blijf op de hoogte van de nieuwste trends met de zonnebrillen stories. 

Ray-Ban Reverse:
nieuwe icoon in de Ray-Ban collectie

Ray-Ban is een internationaal merk en wereldwijd populair. Dit merk is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bijna iedereen heeft wel een Ray-Ban zonnebril in bezit. Er zijn ook genoeg partijen die de designs overnemen en een goedkopere variant verkopen. Een wereld zonder Ray-Ban zonnebrillen kan gewoon bijna niet. Ray-Ban staat bekend om zijn iconische modellen en dit jaar brengt het merk een nieuwe icoon op de markt: de Ray-Ban Reverse. Laten we eerst even kijken naar de rijke geschiedenis van het merk.


De geschiedenis van Ray-Ban


Het succesverhaal begon al in het jaar 1937. In dat jaar kwam namelijk de Ray-Ban Aviator op de markt. Amerikaanse piloten kampten in de jaren dertig steeds meer met hoofdpijn en misselijkheid. Dit werd onder andere veroorzaakt door blootstelling aan het felle zonlicht en extreme hoogtes die ze met hun vliegtuigen konden bereiken. De ogen van de piloten kregen niet de bescherming die ze nodig hadden. Luitenant-generaal John MacCready verzocht het Amerikaanse Bausch & Lomb om voor zijn piloten een zonnebril te ontwerpen om hen te helpen. Je raadt het al: de Ray-Ban Aviator werd gecreëerd. Het kenmerkende grote druppelvormige montuur beschermde het hele gezichtsveld. De bekende G-15 lenzen zorgden voor een comfortabel en natuurlijk zicht, maar boden ook bescherming tegen schadelijke uv-stralingen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Ray-Ban Aviator een echte stijlicoon. Mensen wilden deze stijlvolle zonnebril dragen om een statement te maken. 


De legendarische collectie van Ray-Ban


Na de succesvolle lancering van de Ray-Ban Aviator bracht het merk een nieuwe icoon op de markt: De Ray-Ban Wayfarer. In de jaren vijftig werd de Wayfarer een icoon en iedereen wilde gezien worden met dit populaire model. Zeker nadat James Dean en Audrey Hepburn de zonnebril droegen op het witte doek. Vanaf dat moment ging Ray-Ban steeds meer modellen ontwerpen en introduceren. Denk aan de Ray-Ban Signet (1953) en de Ray-Ban Caravan (1957). Het laatstgenoemde model werd gedragen door Robert De Niro in de film Taxi Driver. In de jaren daarna volgden nog een aantal populaire modellen, onder andere de Ray-Ban Justin, Ray-Ban Clubmaster, Ray-Ban Round Metal en Ray-Ban Erika. Ook vernieuwde varianten op deze modellen kwamen op de markt: Ray-Ban Hexagonal (variant op de Round Metal), Ray-Ban Clubmaster Square, Ray-Ban Boyfriend en Ray-Ban Erika Metal. 

In de Spring/Summer 2022 collectie van Ray-Ban introduceerde het merk een nieuwe variant op de Aviator, Round en Caravan, namelijk: New Aviator, New Round en New Caravan. Alle drie de modellen behouden dezelfde vorm, maar hebben extra stijlvolle details. Denk aan de pootjes met motiefje en een ander soort oortips. In de Spring/Summer collectie van 2023 deden ze hetzelfde: de Ray-Ban Clubmaster en de Ray-Ban Wayfarer kregen een nieuw jasje en werden omgetoverd in een mega-versie: Ray-Ban Mega Clubmaster en Ray-Ban Mega Wayfarer. Ook deze twee modellen behouden de vorm, maar met andere kenmerken: dikkere pootjes en nieuwe metalen details op het montuur. Een stukje groter, maar met dezelfde flair. 

ray-ban zonnebrillenray-ban zonnebrillen

Nieuw in de familie: Ray-Ban Reverse


Zoals we weten staat Ray-Ban bekend om het herontwerpen van bestaande modellen. Deze keer komt het merk met iets dat nog nooit gedaan is. De modellen Wayfarer, Aviator, Boyfriend en Caravan hebben een nieuw design met een onverwachte twist. 

De Ray-Ban Reverse collectie bevat modellen met omgekeerde lenzen. Dit is een verandering van de gebruikelijke manier waarom lenzen gemaakt worden. De omgekeerde lenzen zorgen voor een scherp beeld en een vernieuwde schoonheid. 

Wat is er anders aan de Ray-Ban Reverse zonnebrillen? Als eerste hebben we natuurlijk de baanbrekende lenzen. Een standaard zonnebril heeft normaal gesproken een convex ontwerp. Dat wil zeggen dat de lenzen juist een bolling hebben. Het montuur rust dan vaak ook op de jukbeenderen. Bij de Ray-Ban Reverse zonnebrillen gaat dat dus andersom: zij hebben een concaaf ontwerp. De lenzen zijn meer hol. Het ontwerp volgt de natuurlijke bocht van de jukbeenderen en daardoor rust het montuur niet zoveel op de jukbeenderen van de drager. Hierdoor passen de Reverse zonnebrillen op elke gezichtsvorm. Dit zorgt ook voor een edgy en unieke look! 

Niet alleen de vorm is vernieuwend aan deze collectie. De lenzen worden gemaakt met behulp van geavanceerde digitale technologie om een speciale vorm van de lens te creëren, waardoor je een scherper zicht krijgt.  Zowel de voorkant als de achterkant van de lens zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, zodat de lens voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor optisch gebruik. Daarnaast hebben de lenzen ook een antireflectiecoating die je ogen beschermen tegen verblinding. 


Stijl ontmoet duurzaamheid


Het Ray-Ban Reverse-assortiment ziet er niet alleen stijlvol uit en zorgt niet alleen voor jouw ogen, maar ook voor onze planeet. Duurzaamheid is belangrijk bij vele merken. Ray-Ban produceert de nieuwe collectie van milieuvriendelijke materialen. De lenzen zijn gemaakt van bio-nylon die 41% biobased koolstofgehalte bevat. Het montuur van bio-acetaat heeft ook een gehalte aan biologische koolstof van 67%. De verpakking waarin een Ray-Ban Reverse zonnebril zit, is ook van milieuvriendelijke materialen. Het gebruikmaken van deze biobased materialen hoort bij de innovatieve kant van Ray-Ban Reverse. Op deze manier wil het merk ook de impact op het milieu verminderen. 

De Ray-Ban zonnebrillencollectie is door de jaren heen erg uitgebreid met tientallen stijlvolle modellen, vormen en kleuren. Een wereld zonder Ray-Ban zonnebrillen is niet meer weg te denken. Wij verwachten in de toekomst nog veel meer innovatieve en modieuze zonnebrillen van het merk. Ontdek de hele Ray-Ban collectie en kies jouw favoriet! 

Geschreven : Manisha Goerdin