Verlangen naar een zonnige kerst? Vier een Cali Christmas!


De winterzon opzoeken, wie wil dat niet? Een verre reis is misschien nog niet voor iedereen weggelegd, maar met een beetje verbeeldingskracht haal je de zon deze kerst in huis. Bedenk dat ze in het altijd zonnige Californië nauwelijks een koude of sneeuwrijke kerst kennen en stiekem zijn we wel een beetje jaloers...Dus haal de Cali Christmas sfeer in huis (is ook weer eens een originele aankleding), tuig een palmboom op in plaats van een kerstboom, klap de strandstoel uit, zet jouw grooviest Ray-Ban zonnebril op, lurk aan die cocktail en waan je volledig in California vibes.

Want zeg nou zelf: standaard kerstversiering en bijbehorende kneuterigheid mag ook wel eens een opfrisbeurt gebruiken. En hoe leuk is het om eens voor een verrassend thema te gaan? Voorbereiding is ook de halve pret want je kunt all-out met het versieren van het huis, een dresscode verzinnen, uitnodigingen vormgeven, playlists samenstellen (nu mag jij sowieso bepalen of Mariah Carey's kerstklassieker erin komt of niet) en -last but not least- het menu!

Kerstdiner in Cali Christmas stijl

Ook daar kun je een Cali twist aan geven. Denk aan frisse en lichte kerstgerechten met een knipoog naar Amerikaanse classics als een roast met cranberry saus, knapperige sweet potato fries en red velvet milkshakes. Dek de tafel in American Diner-sfeer want de kerstkleuren rood en wit heb je vast al in huis. Bovendien zijn de kerstballen in de vorm van donuts, French Fries, pizzapunten, hamburgers, sundae ijs en Cola-flessen tegenwoordig niet aan te slepen. Oh en er zitten zelfs een cowboylaars, rolschaats, Harley-Davidson, rode Cadillac in het assortiment...nou ja, wat niet eigenlijk?! Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar één ding weten we zeker: een Cali Christmas is binnen handbereik. In eigen land met al je dierbaren om je heen, haal je de Californische zon vanzelf naar je toe. 

Tijdloos kerstcadeau 

Kerst is een feestdag waar velen van ons naar uitkijken, vooral het samenzijn, met elkaar lachen en genieten. Kerstcadeau's geven hoort daar ook bij en een Ray-Ban zonnebril is een tijdloze gift waar je gegarandeerd veel dankbare gezichten voor terugkrijgt. Enne, vergeet vooral jezelf niet want je kunt nooit genoeg zonnebrillen hebben, toch? Omdat je toch helemaal opgaat in het Cali Christmas thema heeft Ray-Ban dé zonnebrillen die daarbij passen. Neem bijvoorbeeld de Ray-Ban Lady Burbank: retro model, subtiele cat-eye...dat worden zwoele blikken over en weer. Ray-Ban Mr Burbank verschuilt zich achter een klassiek, wat hoekiger montuur. Simpel en stoer. Lady Burbank's geflirt slaat hij met een genoeglijke glimlach gade.

Hallo Hollywood!

Het zou zomaar een scène uit een Hollywood-film kunnen zijn. Wait, what? Dat is het ook! Wij zien de dansscène tussen Uma Thurman en John Travolta uit de cult klassieker Pulp Fiction he-le-maal voor ons (in dit geval zijn Paul Sinha en zijn vriendin Charlotte Veeemans de hoofdpersonen Vincent Vega en Mia Wallace). 

Mooi bruggetje naar onze Burbank familie, want wist je dat deze vernoemd is naar de stad een tiental kilometers van West-Hollywood en waar zich de grote filmstudio's als Walt Disney en Warner Bros bevinden?


Een heuse movie night mag tijdens Cali Christmas daarom ook niet ontbreken. Haal een beamer in huis, schuif banken, stoelen en tafels opzij, verspreid grote zitkussens over de vloer en laat de popcorn maar vast poppen.


Suggesties voor Cali Christmas movies en series zijn er genoeg. En ze hoeven niet per se het thema 'kerst' te hebben, want zo erg is het niet om Home Alone een keer over te slaan. Juist de iconische films die zich afspelen in de zonnige staat als (eerdergenoemde) Pulp Fiction, The Big Lebowski, Once Upon a Time in Hollywood, Point Break, en series die qua naam de belofte waarmaken: Californication -laat je meevoeren in Hank Moody's convertible en LA heeft geen geheimen meer voor je- en Hollywood over een groep ambitieuze acteurs en regisseurs in het naoorlogse Hollywood, zijn vermakelijk voor iedereen. Stem het af op je gezelschap en zo kan de avond niet meer stuk.

 

California Dreamin'

We snappen dat je na een Cali Christmas kerstavond de Californische droom nog even langer wilt vasthouden zoals bezongen door de Mamas and the Papas:


"All the leaves are brown (all the leaves are brown)
And the sky is gray (and the sky is gray)
I've been for a walk (I've been for a walk)
On a winter's day (on a winter's day)
I'd be safe and warm (I'd be safe and warm)
If I was in L.A. (if I was in L.A.)"


Maak tweede kerstdag een frisse ochtendwandeling om je daarna te laven aan een onvervalste American...eh...Californian breakfast. Als je even googelt varieert dat van super healthy avo on toast, açaí of smoothie bowls en griezelig gezonde groene sappen tot fluffy pancakes, wafels met bacon of gefrituurde kip en ahornsiroop en Egg sandwiches.

Kater van kerstavond? De remedie is ten eerste je ogen rust geven door een zonnebril op te zetten (geloof ons, dat werkt echt!). En laat de Ray-Ban Hexagonal flat daar je perfecte partner voor zijn, want behalve groene en bruine lenzen heeft dit zeshoekige model van superlicht metaal de keuze uit maar liefst 16 kleuren lenzen! Zo geef je de dag de kleur die jij wilt. Altijd golden hour met champagne-kleurige lenzen of liever een strakblauwe lucht? Jij bepaalt.