• Klantenservice
  • Contact

S1/E2 - Brainpower deelt zijn passie voor Persol

Glashard aflevering Brainpower presenteert Persol
Redactie Zonnebrillen.com

Redactie Zonnebrillen.com

Zonnebrillen zijn de perfecte fashion items om jouw statement te maken. Inspireer, creëer en blijf op de hoogte van de nieuwste trends met de zonnebrillen stories. 

Brainpower deelt zijn passie voor Persol in nieuwe episode Glashard

“Zonder bril, met lang haar ben ik net Xander de Buisonjé”, rapte hij al in 2001 op zijn debuutalbum. En een jaar later, op het vervolg 'Verschil Moet Er Zijn: “Moet lenzen maar neem 'n bril!” Fast forward naar 2021: begin dit jaar bracht hij een single uit met de titel Cazals & Keytars, waarin hij rapt: “020 dude rockin' the 951!” Als je het over brillen hebt, moet je net Brainpower hebben. In de nieuwste aflevering van Glashard deelt hij zijn passie met de kijker.

Of het nou live hiphop met een rockrandje is, keiharde sample based beats of smooth G-funk; Brainpower heeft het gedaan. Een dub-album, grote radiohits, shows in de Caraïben, samenwerkingen met legendarische legendes als Kool Keith, WC en MC Eiht, legendarische freestyles, songwriting credits bij onder meer Edsilia Rombley en Eva Simons tot en met muziek in de wereldwijde nummer 1 blockbuster The Equalizer 2 (starring Denzel Washington); name it en Gertjan Mulder kan het afvinken.

Belichaming van een echte MC

Brainpower is de belichaming van een echte mc. Wat begon als pure liefhebberij voor het schrijven en het rijmen is bij hem nooit veranderd. Zelfs anno 2021 klinkt het plezier en de ambacht door in iedere zin die je hem hoort rappen. Zijn taalvaardigheid zet hij op het nieuwe album 'Barlito's Way' weer flink in de spotlichten met creatieve woordspelingen en punchlines, en ook qua flow verkent hij nieuw terrein.

 

 

De eeuwig doorlopende dubbel- en klankrijm in de coupletten van het nummer 'Barnold Schwarzenegger' bijvoorbeeld. Daarin laat hij het niet na om ook een flinke snuf woordspelingen toe te voegen: “Zeg FOH tegen zielen die praten met versteende monden / wat ik spit is eng en landt dus zit altijd in een plane naar Londen / wa'k al steeds verkondig totdat ze je zeker vonden / breng ze terug tot leven, honderd / omdat Cyborgs niet zonder weefsel konden.” In elk van zijn woorden en rijmschema's klinkt dezelfde honger als twintig jaar geleden. Hij noemt het zelf passie voor de puurheid.

Diezelfde passie heeft hij dus ook voor brillen en alles wat daarbij komt kijken (pun intended, je hebt ons aangestoken, Brain!). De aflevering van Glashard met hem onderstreept dat met verve. Zijn enthousiasme is al ontembaar als hij de doosjes onder zijn neus geschoven krijgt. En krijgt hij een bril onder ogen die volgens hem niet matcht met zijn outfit? Dan knipt 'ie gewoon met zijn vingers. Just. Like. That!


“Niemand anders dan de GOAT Jay-Z”


Brainpower's enthousiasme over Persol spat van het beeldscherm af. Hij blijkt al jaren een flinke fascinatie opgebouwd te hebben voor het merk. Iconische zonnebrillen als de Persol 714 kunnen rekenen op een bijna-liefdesverklaring. De 714 komt voort uit het succes van de voorganger; de Persol 649. In de jaren '60 kwam de eerste opvouwbare zonnebril op de markt. Dat zorgde voor een ultiem gemak; de zonnebril kon overal mee naartoe genomen worden als een klein pakketje. De iconische pilootvorm, tijdloos acetaat en het opvouwbaar systeem maken van de Persol 714 een meesterwerk van Italiaans vakmanschap. Niet voor niets gingen velen Brainpower voor met deze bril op hun neus: “Dit model wordt gedragen door Ryan Gosling, Leonardo diCaprio en niemand anders dan de GOAT Jay-Z. En Steve McQueen droeg hem voor het eerst op het witte doek.”

Niet alleen de 714 komt voorbij, maar nog vele andere tijdloze modellen. Zo is Brain ook tevreden over het Meflecto-systeem, het unieke patent dat Persol op haar naam heeft staan. De pootjes van de brillen met dat systeem zijn voorzien van metalen elementen die naar het hoofd van de drager vormen, waardoor de druk op de slaap vermindert. Of het nou met de microfoon of met brillenfashion is, het ligt in elkaars verlengde: je uit jezelf ermee en maakt een statement. Zowel Brainpower als Persol gaan way back en zijn hier om te blijven.

Bekijk de complete unboxing in de nieuwste episode van Glashard ! 


Zonnebrillen.com is dé one-stop-shop voor Persol, maar ook alle andere merkzonnebrillen. 40+ merken, 6400+ modellen. Scherpe prijzen. Gratis (razendsnelle) verzending en retourneren. Thuis passen en 100 dagen bedenktijd. Zorgeloos shoppen. Jij blij, wij blij.