American 90s

American 90s
Redactie Zonnebrillen.com

Redactie Zonnebrillen.com

Zonnebrillen zijn de perfecte fashion items om jouw statement te maken. Inspireer, creëer en blijf op de hoogte van de nieuwste trends met de zonnebrillen stories. 

Nineties are back, alright!

 

Je kunt zonder schroom Britney's videoclip van 'Hit me baby one more time' op repeat zetten om af te kijken hoe we in de 90's onze school outfits rockten. Of om het mode-repertoire van de Backstreet Boys onder de loep nemen en je onder te dompelen in de romcoms en series uit die tijd. Wat de mode betreft zijn we 'back to the nineties'.

Niets zo duidend voor een tijdperk als muziek, films en series. Zeker als we het hebben over de 90's. Zowel de Backstreet Boys als de Spice Girls maken comeback tours en voor Britney lijkt de tijd even stil te hebben gestaan.


Preppy en Bloke Core

 


'Preppy' is the word. Het is een stijl die voortkwam uit de Ivy League-stijl in de jaren '50 op de Amerikaanse uni's en waar onder andere Ralph Lauren groot mee is geworden. De basis heeft meestal een sportieve inslag: tennis, golf, hockey, cricket, polo -sporten die door de elite werd beoefend. Dat zie je terug in typische kledingstukken zoals poloshirts, spencers, geruite blazers, chino's, button down overhemden, hoge sportsokken en korte plooirokjes. Daar tegenover heb je college cool elementen, zoals de varsity jackets (ofwel baseball jacks), caps, sweaters, bandana's, basket- of voetbalshirts en baggy broeken. 

Combineer je een vintage sportshirt met bootcut jeans en een paar All Stars of sneakers dan krijg je TikTok's nieuwste trend: Bloke Core. Dit artikel van Vice legt goed uit wat Bloke Core is: snel samengevat zijn het sportliefhebbers (bij voorkeur voetbal) die vintage sportshirts verzamelen en ook te herkennen zijn aan een paar andere specifieke stijlelementen zoals hun coupe (de terugkeer van de 'mullet' is al gesignaleerd) of accessoires (de oorbel).


Mannelijke monturen


Deze looks zijn natuurlijk niet af zonder de juiste zonnebril. Google is je beste vriend -voer voor het gemak de woorden '90s sunglasses' op en de zoekmachine lepelt je de een na de andere 90's stylo op. Opvallend zijn de wat mannelijkere, hoekige monturen met stalen frames, denk aan wat 90's iconen Johnny Depp en Brad Pitt droegen. En écht 90's zijn uniforme zwarte frames met wat smallere, rechthoekige glazen, al veelvuldig gespot op bijvoorbeeld Bella Hadid, Kendall Jenner en Hailey Bieber. Alledrie zijn 'born in the nineties' en hebben de stijl uit die tijd goed onder de knie. Behalve de juiste 90's zonnebril zijn de dames ook verantwoordelijk voor het in het modebeeld laten herintreden van de leren blazer, de wielrenbroek, de slipdress, de cargo broek en de haarclip.


Binge de 90's


Maar zo kan een avondje films en series bingen ter inspiratie ook geen kwaad. Nodig vrienden uit, trek een zak paprikachips open, zet de toastjes brie klaar en ga er even lekker voor zitten. Een serie waar je wat de 90's betreft blind op kunt vertrouwen is 'Friends'. Neem Ross en Chandler als inspiratie voor de preppy stijl, Joey voor Bloke core en Rachel, Monica en Phoebe voor alle 90's modetrends denkbaar. Heb je een avond gelachen en dé 90's trends kunnen observeren.

 

Ontdek de trend

Geschreven : Karine Bloem