Sportbrillen

Op deze pagina vind je ons volledige aanbod sport zonnebrillen. Sportbrillen moeten aan strengere eisen voldoen dan casual zonnebrillen. Wielrennen doe je immers ook niet op een stadsfiets. Ook willen de eisen nog weleens verschillen per sport. Waar en wanneer je sport beoefent weegt ook mee. Natuurlijk zijn er ook sportbrillen die als sportieve casual bril gedragen kunnen worden.

Sportbrillen: lenzen

De belangrijkste factor voor iedere buitensporter is UV-bescherming. Tijdens zowel het trainen als deelname aan evenementen worden je ogen blootgesteld aan fel zonlicht. Herhaalde en langdurige blootstelling kan oogirritaties, hoofdpijn, en fotokeratitis veroorzaken - een pijnlijke vorm van hoornvliesontsteking. Investeer daarom in een zonnebril met kwaliteitslenzen! Alle brillen op deze pagina bieden betrouwbare bescherming tegen schadelijke UV straling.

Sportbrillen: Lenstint

De kleur van de lenzen heeft ook invloed op je prestaties. Hier is een kort overzicht van de voordelen van bepaalde lenskleuren en afwerkingen, zodat je de meest toepasselijke lenzen kunt kiezen:

Donkere tinten zoals donkerblauw, grijs, groen, en bruin zijn zeer geschikt voor fel zonlicht omdat ze doorgaans in een hogere filter-categorie vallen – meestal cat. 3 of 4, de hoogste CE-categorieën.

Lichtere tinten zoals lichtblauw, geel, goud, en oranje zijn vooral geschikt voor gebruik bij minder fel licht. Vooral gele en oranje lenzen verhogen het contrast en je vermogen om ook bij weinig licht diepte nauwkeurig in te schatten. Deze lenzen zijn doorgaans cat. 2.

Spiegellenzen filteren extra licht weg, en een klein deel van het licht dat gereflecteerd wordt door bijvoorbeeld metaal, glas, of water. Dit maakt getinte spiegellenzen net iets effectiever.

Gepolariseerde lenzen zijn speciaal gemaakt om gereflecteerd (gepolariseerd) licht en felle schitteringen weg te filteren, en doen dit veel effectiever dan niet-gepolariseerde lenzen. Ideaal voor op de weg of op het water, waar felle schitteringen hoofdpijn en oogirritatie kunnen veroorzaken.

Fotochromische lenzen kleuren mee met het zonlicht. De lens wordt automatisch lichter wanneer er weinig zonlicht is, en donkerder wanneer het licht feller wordt. Zp hoef je dus niet van zonnebril te wisselen wanneer het weer wisselvallig is, of je als je een lange fietstocht maakt.

Sportbrillen: montuur

Een prettige pasvorm is erg belangrijk. De wrap-around vorm heeft doorgaans de voorkeur. Zogeheten ‘wrapped’ zonnebrillen sluiten nauw op het gezicht aan, en de lichte druk van de veren houdt de bril stevig op zijn plek zonder te storen. Een rubbercoating aan de binnenkant van de veren en neussteuntjes zorgt voor extra grip en comfort. Veel sportbrillen hebben ook verwijderbare en verstelbare onderdelen. Een aantal sportbrillen van Adidas hebben bijvoorbeeld ook een verwijderbare sweatbar en verstelbare neussteuntjes en veren voor een optimale pasvorm.

Lees meer...

Alle 17 modellen

17 artikelen

Artikelen 1 tot 17 van 17 in totaal