Garantie

Mijn zonnebril is nu al stuk. Heb ik nog garantie?
Een zonnebril is een uitgave, dus mag je verwachten dat deze een aantal jaar meegaat. Mocht dat niet het geval zijn, dan ga je je afvragen of je nog garantie op je zonnebril hebt. Zonnebrillen.com is officieel dealer van alle merken die wij verkopen. Op alle zonnebrillen die wij verkopen heb je een volledige fabrieksgarantie van 24 maanden, vanaf het moment dat je de bril aankoopt. Deze fabrieksgarantie doet uiteraard niets af aan de wettelijke garantie.

Wettelijke garantie wil zeggen dat wanneer je een zonnebril hebt gekocht, deze moet doen wat jij er als consument in alle redelijkheid van mag verwachten.

Onze merken bieden garantie wanneer je zonnebril defecten vertoont die veroorzaakt zijn door materiaal- of productiefouten. Herken jij dit probleem? En wil je weten of je aanspraak maakt op garantie? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder!


Wat is fabrieksgarantie?

Fabrieksgarantie houdt in dat wanneer jij van ons een zonnebril ontvangt, deze geen fouten mag bevatten die door de fabrikant zijn veroorzaakt. Wij leveren al onze zonnebrillen in een perfecte staat aan en garanderen daarbij een optimale kwaliteitsgarantie. Wanneer je een van de onderstaande defecten bij jouw zonnebril detecteert, neem dan contact met ons op:

 • Het loslaten van een lenscoating

 • Het loslaten van de montuurcoating

 • Soldeerfouten bij scharnieren

 • Het ontbreken van onderdelen

Wanneer je zonnebril een defect bevat, neem dan contact met ons op. Zo kunnen wij samen de garantieprocedure doorlopen! Wat valt niet onder fabrieksgarantie?

 • Krassen of butsen op lenzen of monturen

 • Schade door eigen schuld of door anderen (voorbeeld: laten vallen of erop gaan zitten)
 • Het verkleuren van onderdelen

 • Het kwijtraken, afbreken of losser zitten van pootjes en neusvleugels

 • Het scheef staan van een zonnebril

 • Het wijder zitten van een zonnebril
 • Gebruikssporen en/of -schade

De garantie geldt echt alleen op de zonnebril zelf en niet op de accessoires die je erbij krijgt. Let op: als je je zonnebril laat verstellen door een opticien of als je de lenzen vervangt, dan vervalt jouw garantie op de zonnebril. Je kunt de zonnebril dan niet retour sturen onder garantie! 

Staat jouw beschadiging of schade hier niet tussen? Of heb je een andere vraag over garantie? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op. We helpen je graag verder!


Procedure garantieaanvraag

Wil je beroep doen op je garantie? Dat kan! Stuur ons een e-mail naar [email protected] Vermeld in de e-mail wat er precies aan de hand is en wat de oorzaak ervan is. Graag willen we ook duidelijke foto’s van het defect ontvangen. Zonder dit kunnen we helaas geen procedure starten. 

Nadat we de e-mail hebben ontvangen, zullen we intern de aanvraag in behandeling nemen. Dit doen we samen met een productspecialist. Het kan zijn dat we nog een paar vragen hebben en dat we dan weer contact met je opnemen voordat we verdere stappen ondernemen. 

Als we jouw garantieaanvraag goedkeuren of als we de zonnebril eerst willen ontvangen om te inspecteren, zullen we je vragen om de zonnebril goed verpakt naar ons toe te sturen. Dit is helemaal gratis en je zult van ons de benodigde documenten per mail ontvangen. 

Wanneer we de zonnebril hebben ontvangen, zullen we deze inspecteren met onze productspecialist(en). Dit kan enkele werkdagen duren. De oplossing verschilt per garantieaanvraag. Enkele oplossingen die we kunnen bieden zijn: een nieuw exemplaar opsturen of het aankoopbedrag terugstorten. 


Let op
: krijg je na overeenstemming een nieuwe zonnebril van ons opgestuurd? Dan gaat je fabrieksgarantietermijn niet opnieuw in. Je fabrieksgarantietermijn gaat in vanaf het moment dat je de zonnebril voor het eerst bij ons hebt gekocht. Bestellingen die niet vooraf bij onze garantieafdeling zijn aangemeld kunnen niet in behandeling worden genomen. 


Reparatie

Ik wil mijn bril laten repareren. Kan dat?

Als jij jouw zonnebril bij Zonnebrillen.com hebt gekocht en deze na een tijdje wilt laten repareren, kunnen wij jou adviseren waar je dit het beste kan laten doen. Wij repareren de zonnebrillen helaas niet zelf, maar we kunnen altijd met je meedenken om een passende oplossing te vinden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice!