Retourneren

Is je zonnebril toch niet helemaal wat je had verwacht? Of is hij te groot/klein? Dan kun je hem binnen 100 dagen gratis naar ons retourneren. Wij rekenen geen administratiekosten voor het terugsturen van je bestelling.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Is de zonnebril toch niet naar wens en wil je de zonnebril ruilen of retourneren? Dat kan! Hieronder vind je in het kort de voorwaarden voor het ruilen en retourneren van je bestelling.

 • Het zichttermijn bedraagt 100 dagen. Besluit je de bestelling te retourneren, dan moet dit binnen 100 dagen na ontvangst gebeuren.
 • Het product is ongebruikt en onbeschadigd.
 • Het bestelde product wordt compleet aangeleverd. Dit betekent dat het product in de originele koker en de fabrieksverpakking (zoals je hem van ons hebt ontvangen) moet retourneren.

Belangrijk: vanwege de lockdown zijn een aantal PostNL-locaties gesloten. Via de website van PostNL kan je zoeken welke locaties nog wel open zijn. De drukte bij PostNL is momenteel enorm. Houd er rekening mee dat geretourneerde pakketten ook vertraging kunnen oplopen. Houd je track & trace van de retourzending goed in de gaten. Vanwege de lockdown en de sluiting van de PostNL-locaties adviseren wij om de retour uit te stellen tot na 7 januari. Voor meer informatie kan je terecht op de website van PostNL

Let op: het zichttermijn van 100 dagen heeft niets te maken met de betalingstermijn van Afterpay. Als je voor Afterpay gekozen hebt, dan heb je 14 dagen de tijd om de bestelling te betalen.


Hoe retourneer ik de bestelling?

Wil jij je bestelling retourneren? Dat is gratis en eenvoudig! Volg de onderstaande stappen voor een gemakkelijke en snelle afhandeling.

 1. Bij je bestelling heb je een pakbon ontvangen. Hierop staat vermeld hoe je je aankoop gratis kan retourneren.
 2. Stuur je retour naar ons gratis antwoordnummer.
 3. Vergeet je pakbon niet mee terug te sturen! Op deze manier kunnen we jouw retour snel en netjes verwerkt. 
 4.  Wij adviseren je de bon met de track&trace code te bewaren tot wij de ontvangst van je retour hebben bevestigd.
 5. Kom je uit België? Stuur ons dan een e-mail en wij sturen jou een retourlabel!

Bij een retourzending is de klant zelf verantwoordelijk voor het retourneren van een pakket. Mocht het pakket kwijtraken tijdens de verzending naar ons toe, dan is de klant aansprakelijk. Het pakket terugsturen naar ons antwoordnummer is gratis en dus ook niet verzekerd. Controleer op het verzendbewijs ook of het retouradres goed overgenomen is. Als je het pakket wel verzekerd naar ons wilt sturen, dan zijn de kosten voor de klant.

Het is erg belangrijk om het verzendbewijs wat je van PostNL krijgt goed te bewaren. Op het verzendbewijs staat een track & trace code vermeld waarmee het pakket gevolgd kan worden. Mocht jouw pakket kwijtraken tijdens de bezorging, dan kunnen we je helpen als je een verzendbewijs hebt. Zonder verzendbewijs kunnen we niet veel voor je doen. Bewaar dit dus goed totdat je van ons een e-mail hebt gehad over de retournering en terugbetaling van ons.

Ons antwoordnummer zit bij elke bestelling. Via het antwoordnummer kan je je bestelling kosteloos terugsturen. Je mag het altijd op eigen kosten terugsturen naar:

Zonnebrillen.com

Willem Barentszstraat 1

2315 TZ Leiden


Wat te doen bij een defect? 

Als de bestelling niet in een goede staat geleverd is, dan dien je dat zo snel mogelijk, het liefst binnen 14 dagen na ontvangst, bij ons te melden. Als je bijvoorbeeld een defecte zonnebril of als je een verkeerd product hebt ontvangen, dan kan je dat ons laten weten en proberen we het zo snel mogelijk voor je op te lossen!


Hoe snel krijg ik mijn geld terug?
Is de zonnebril toch niet helemaal naar wens? Wij storten zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na herroeping, jouw geld terug. Wij verwerken alle retouren binnen twee tot vijf werkdagen na ontvangst. De verwerkingstijd voor onvolledige retouren kan langer zijn. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot we de bril hebben ontvangen of dat je kunt aantonen dat je bril is verzonden naar ons. Wij storten het geld altijd terug op dezelfde rekening als waarmee je hebt betaald. Je ontvangt per e-mail een bevestiging wanneer we je geld hebben teruggestort.

Om aan te geven dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht kun je gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.


Krijg ik mijn totale aankoopbedrag terug?
Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot we de bril hebben ontvangen of dat je kunt aantonen dat je bril is verzonden naar ons. Voor bestellingen die beschadigd of onvolledig worden teruggestuurd, kunnen wij de waardevermindering in rekening brengen en hiervan zullen we je op de hoogte brengen. Om het totale aankoopbedrag terug te krijgen, moet het retourproduct voldoen aan de volgende eisen:

 • Binnen 100 dagen na ontvangst dien je de bestelling of een deel daarvan geretourneerd te hebben. 
 • Het product is ongebruikt en onbeschadigd.
 • Het bestelde product wordt compleet aangeleverd. Dit betekent dat het product in de originele koker en verpakking geretourneerd moet worden. 

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht.


Ruilen

Hoe moet ik mijn zonnebril omruilen?
Is je bestelde zonnebril niet helemaal naar wens, maar wil je graag een andere? Dat kan natuurlijk! Het omruilen van je zonnebril doe je op de volgende wijze: 

 1. Stuur de zonnebril(len) samen met de pakbon terug in het pakket!
 2. Zet het antwoordnummer op het pakket en verstuur hem gratis via een PostNL servicepunt naar ons toe. 
 3. Vraag bij het servicepunt om een verzendbewijs bij het afgeven van je pakket (bewaar deze goed, totdat de bestelling bij ons is verwerkt.)
 4. Zodra wij het pakket ontvangen hebben, krijg je uiterlijk 14 dagen na herroeping je geld terug. (Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de bestelling hebben teruggekregen, al naar gelang welk tijdstip eerst valt). 
  • Heb je betaald via Afterpay? Dan passen we de factuur voor je aan bij Afterpay.
 5. Bestel vervolgens op de website de juiste zonnebril!

Voor het bestellen van je nieuwe zonnebril hoef je niet te wachten tot wij je geld hebben teruggestort.

Retourneren

Is je zonnebril toch niet helemaal wat je had verwacht? Of is hij te groot/klein? Dan kun je hem binnen 100 dagen gratis naar ons retourneren. Wij rekenen geen administratiekosten voor het retourneren van je bestelling.


Wil jij je bestelling ruilen of retourneren?
Dat kan uiteraard! Hieronder vind je in het kort de voorwaarden voor het ruilen en retourneren van je bestelling. Indien je bij het retourneren van jouw bestelling teruggave van het volledige aankoopbedrag wenst, houd dan rekening met het volgende:


- Binnen de zichttermijn van 100 dagen retourneer je jouw bestelling of geef je aan dat je jouw bestelling wilt retourneren. Na deze melding heb je nog 100 dagen om jouw bestelling te retourneren.
- Jouw bestelling is ongebruikt, onbeschadigd en compleet
- Jouw bestelling zit, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking

 
Een zichttermijn van 100 dagen, wat betekent dat?

De dag nadat jij je bestelling van ons hebt ontvangen gaat de zichttermijn in. Wij hanteren een zichttermijn van 100 dagen. Wil jij je bestelling retourneren? Dan moet je dit binnen de zichttermijn bij ons aangeven. Dit doe je het snelst en simpelst door je zonnebril kosteloos naar ons terug te sturen. Je kunt ons ook even bellen of mailen om aan te geven dat jij je bestelling gaat retourneren. Wanneer je dat hebt gedaan, moet je binnen de aangegeven 100 dagen de zonnebril naar ons terug sturen.

Let op: het zichtermijn van 100 dagen heeft niets te maken met de betalingstermijn van Afterpay. Als je voor Afterpay gekozen hebt, dan heb je 14 dagen de tijd om de bestelling te betalen.


Wanneer kan ik mijn zonnebril nog retourneren?

Indien je teruggave van het volledige aankoopbedrag wenst, dient de zonnebril ongebruikt, onbeschadigd en compleet te worden geretourneerd. Vanzelfsprekend mag je een zonnebril bekijken en passen zoals in de winkel. Maar wanneer je een bril naar ons terugstuurt die onnodig beschadigd is, bijvoorbeeld omdat je hem gedragen hebt, dan kunnen wij de waardevermindering van de bril in rekening brengen.

Als de bestelling niet in een goede staat geleverd is, dan dien je dat zo spoedig mogelijk, het liefst binnen 14 dagen na ontvangst, bij ons te melden. Als je bijvoorbeeld een defecte zonnebril hebt ontvangen of als je een verkeerd product hebt ontvangen, dan kan je dat ons laten weten en we proberen het zo snel mogelijk voor je op te lossen!


Waarin moet ik mijn zonnebril retourneren?

Let erop dat je ook zorgvuldig met de verpakking van je zonnebril omgaat. Indien je teruggave van het volledige aankoopbedrag wenst, dien je een bril in originele staat te zijn en, indien dit redelijkerwijs mogelijk is, inclusief de fabrieksverpakking (zoals je hem hebt ontvangen van ons) te retourneren.


Hoe moet ik mijn zonnebril omruilen?

Is je bestelde zonnebril niet helemaal naar wens, maar wil je graag een andere? Dat kan natuurlijk!De wijze waarop je dit moet doen: zend je huidige bestelling naar ons retour. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na herroeping, ontvang jij je geld terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de bestelling hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de bestelling hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Bestel vervolgens op de website de juiste zonnebril! Voor het bestellen van je nieuwe zonnebril hoef je niet te wachten tot wij je geld hebben teruggestort.


Gratis retourneren
Wil jij je bestelling retourneren? Dat is gratis en eenvoudig! Volg de onderstaande stappen voor een gemakkelijke en snelle afhandeling.

 1. Bij je bestelling heb je een pakbon ontvangen. Hierop staat vermeld hoe je je aankoop gratis kan retourneren.
 2. Stuur je retour naar ons gratis antwoordnummer.
 3. Vergeet je pakbon niet mee terug te sturen! Op deze manier kunnen we jouw retour snel en netjes verwerkt. 
 4.  Wij adviseren je de bon met de track&trace code te bewaren tot wij de ontvangst van je retour hebben bevestigd.
 5. Kom je uit België? Stuur ons dan een e-mail en wij sturen jou een retourlabel!

Wij verwerken alle retouren binnen twee tot vijf werkdagen na ontvangst. De verwerkingstijd voor onvolledige retouren kan langer zijn. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we je bestelling hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Zodra we je retour verwerkt hebben, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail.

Om aan te geven dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht kun je tevens gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Bij een retourzending is de klant zelf verantwoordelijk voor het retourneren van een pakket. Mocht het pakket kwijtraken tijdens de bezorging naar ons toe, dan is de klant aansprakelijk hiervoor. Het pakket terugsturen naar ons antwoordnummer is gratis en dus ook niet verzekerd. Controleer op het verzendbewijs ook of het retouradres goed overgenomen is. Als je het pakket wel verzekerd naar ons wilt sturen, dan zijn de kosten voor de klant.

Het is erg belangrijk om het verzendbewijs wat je van PostNL krijgt goed te bewaren. Op het verzendbewijs staat een track & trace code vermeld waarmee het pakket gevolgd kan worden. Mocht jouw pakket kwijtraken tijdens de bezorging, dan kunnen we je helpen als je een verzendbewijs hebt. Zonder verzendbewijs kunnen we niet veel voor je doen. Bewaar dit dus goed totdat je van ons een e-mail hebt gehad over de retournering en terugbetaling van ons.

Ons antwoordnummer zit bij elke bestelling. Via het antwoordnummer kan je je bestelling kosteloos retourneren. Je mag het altijd op eigen kosten terugsturen naar:

Zonnebrillen.com

Willem Barentszstraat 1

2315 TZ Leiden


Volledige terugbetaling
Je ontvangt het volledige bedrag retour mits je uiteraard voldaan hebt aan al onze voorwaarden zoals hierboven genoemd/beschreven.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Voor bestellingen die beschadigd of onvolledig worden teruggestuurd, kunnen wij de waardevermindering in rekening brengen en hiervan zullen we je op de hoogte brengen.