Retourneren

Is je zonnebril toch niet helemaal wat je had verwacht? Of is hij te groot/klein? Dan kun je hem binnen 100 dagen gratis retourneren. Nadat je ons hebt laten weten dat je je bestelling wilt retourneren, heb je 14 dagen de tijd om het product naar ons terug te sturen. Wij rekenen geen administratiekosten voor het terugsturen van je bestelling. Lees hier alles over ons retourbeleid. 


Is de zonnebril toch niet naar wens en wil je de zonnebril ruilen of retourneren? Dat kan! Hieronder vind je de voorwaarden voor het ruilen en retourneren van je bestelling.

 • Indien redelijkerwijs mogelijk moet het product in een zo oorspronkelijk mogelijke staat (originele productverpakking en koker/hoesje) geretourneerd worden. Bij het ontbreken van een product, brillenkoker of hoesje kunnen er eventueel kosten in rekening worden gebracht of mindering in het originele aankoopbedrag.
 • De zichttermijn bedraagt 100 dagen. Besluit je de bestelling te retourneren, meld dan jouw retouraanvraag binnen 100 dagen na ontvangst aan via www.retourneren.nl/zonnebrillen-com. Nadat je retour is aangemeld, heb je 14 dagen de tijd om het product naar ons terug te sturen.
 • De retourtag moet in originele staat zij en bevestigd zijn aan de zonnebril.
 • Het product dient ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Bij gebruik of schade kunnen wij extra kosten in rekening brengen.
 • Je ontvangt het volledige aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) binnen 14 kalenderdagen nadat wij de retour in ontvangst hebben genomen.
 • Glazen die bij een opticien vervangen zijn, kunnen niet worden geretourneerd.
 • Producten die bij een opticien naar jouw gezicht zijn versteld, kunnen niet worden geretourneerd.
 • Ruilen? Stuur je huidige bestelling retour en bestel het gewenste product op onze website.

Let op: de zichttermijn van 100 dagen heeft niets te maken met de betalingstermijn van Riverty (achteraf betalen). Als je voor Riverty gekozen hebt, dan heb je 14 dagen de tijd om de bestelling te betalen.


Een deel van ons assortiment is voorzien van een retourtag. Dit is een geel label en als dit label verwijderd wordt, mag de zonnebril niet retour. De zonnebril mag je uiteraard wel gewoon passen. Als de zonnebril wel retour wordt gestuurd zonder de retourtag, dan kunnen wij een waardevermindering in rekening brengen. In dit geval zal er ook contact opgenomen worden vanuit de klantenservice. Ben je blij met de zonnebril en wil je hem houden? Dan kan je de retourtag breken en verwijderen van de zonnebril. Het gebruik van een schaar is niet nodig.

Is de retourtag bij ontvangst al los of beschadigd? Of heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Postnl_logo


Retourneer jouw pakketje gratis via een dichtsbijzijnde PostNL-locatie. Het versturen via PostNL is eenvoudig en snel. Via de website van PostNL kan je makkelijk zoeken welke locaties open zijn bij jou in de buurt. Lever jouw pakketje in en je ontvangt een track & trace code van jouw retourzending. Let op: gooi de track & trace code niet weg, totdat je een mail hebt ontvangen dat jouw pakket door ons in goede orde is ontvangen.

DHL logo

Je kan je pakket gratis retourneren via een DHL ServicePoints. Via de website van DHL kan je eenvoudig een ServicePoint in jouw buurt vinden. Het retourlabel kan je printen en plakken op je pakket. Lever je pakket in bij een van de locaties en ontvang een track & trace van de retourzending.

Belangrijk: Via de website van de gekozen vervoerder kan je eenvoudig zoeken welke locaties open zijn. Houd er rekening mee dat geretourneerde pakketten vertraging kunnen oplopen. Houd je track & trace van de retourzending goed in de gaten voor de actuele informatie.

Wil je je pakket versturen via een andere vervoerder? Dat is mogelijk! De kosten zijn dan wel voor de klant. Het pakket mag je dan versturen naar het volgende adres:

Zonnebrillen.com

Willem Barentszstraat 1

2315TZ Leiden


Wil je jouw bestelling retourneren? Dat is gratis en eenvoudig! Volg de onderstaande stappen voor een gemakkelijke en snelle afhandeling.

 1. Meld jouw retouraanvraag aan via www.retourneren.nl/zonnebrillen-com.

 2. Vul het e-mailadres in dat gebruikt is voor de order en het referentienummer op de pakbon (voorbeeld: ZBNL2000123456).

 3. Verpak de zonnebril(len) samen met jouw pakbon in de originele of eventueel andere stevige verzenddoos. We hebben de pakbon nodig om de retouraanvraag snel en netjes te kunnen verwerken.

 4. Nederlandse klanten ontvangen na de retouraanmelding per e-mail een digitale barcode. Deze digitale barcode laat je scannen bij een PostNL servicepunt of een DHL ServicePoint. Onze Belgische klanten die voor PostNL of DHL kiezen, ontvangen per e-mail een retourlabel dat geprint moet worden. Na het printen plak je het retourlabel op je pakket en lever je hem in bij de gekozen vervoerder. Het retourneren van jouw bestelling is voor zowel onze Nederlandse als Belgische klant gratis.

 5. Let op: Mocht je de bestelling retourneren in de originele verzenddoos, verwijder dan eerst de barcode of het label van de doos.


  Je mag altijd de bestelling op eigen kosten terugsturen naar:

  Zonnebrillen.com

  Willem Barentszstraat 1

  2315TZ Leiden


Heb je een defecte of verkeerde artikel ontvangen? Laat het ons binnen 14 dagen na ontvangst weten. We proberen het zo snel mogelijk voor je op te lossen!


Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) binnen 14 kalenderdagen na herroeping terug via hetzelfde betaalmiddel waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Wij brengen geen administratiekosten in rekening bij de terugbetalingen. Wij verwerken alle retouren binnen twee tot vijf werkdagen na ontvangst. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot we de bril in goede orde hebben ontvangen. Voor bestellingen die beschadigd of onvolledig zijn teruggestuurd, kunnen wij de waardevermindering in rekening brengen en hiervan zullen we je op de hoogte brengen. Om het totale aankoopbedrag terug te krijgen, moet het product aan de volgende eisen voldoen:

 • Binnen 100 dagen na ontvangst dien je de bestelling of een deel daarvan geretourneerd te hebben. 
 • Het product is ongebruikt en onbeschadigd.
 • Het bestelde product wordt compleet aangeleverd. Dit betekent dat het product, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele koker en verpakking geretourneerd moet worden. 

Wil je gebruik maken van je herroepingsrecht? Vul dat het Europees modelformulier voor herroeping in. Dit is niet verplicht.


 1. Stuur de zonnebril(len) samen met de pakbon terug zoals hierboven aangegeven bij "Hoe retourneer ik mijn bestelling?"
 2. Bestel vervolgens op de website de juiste zonnebril!

Voor het bestellen van je nieuwe zonnebril hoef je niet te wachten tot wij je geld hebben teruggestort.

Homerr_logo

Wil jij jouw pakketje op een duurzame manier retourneren? Maak dan gebruik van de retouroptie van Homerr. Door het unieke netwerk van Homerr, maken ze gebruik van de busjes die toch al door de straten rijden. Is er nog plek over in één van de bestelbusjes? Dan nemen zij jouw pakket mee vanaf een Homerr inleverpunt zodat er geen extra busjes de weg op hoeven. Op deze manier bespaart Homerr tot wel 79% CO2 uitstoot per pakketje. Hoe het werkt? Lever jouw pakket gratis in bij één van de 1.600 Homerr locaties en laat de QR code zien bij het inleveren van het pakket. Je ontvangt deze code na het aanmelden van je retour. Per e-mail houdt Homerr je op de hoogte van de status van je zending.

Let op: door de efficiënte en duurzame manier van retourneren kan jouw retourzending en daarmee terugbetaling iets langer duren dan normaal. Houd daarom rekening met een vertraging van 4-5 werkdagen!