• Merken
  • Nieuw
  • Summer Special

Retourneren

Is je zonnebril toch niet helemaal wat je had verwacht? Of is hij te groot/klein? Dan kun je hem binnen 100 dagen gratis naar ons retourneren. Wij rekenen geen administratiekosten voor het retourneren van je bestelling.


Wil jij je bestelling ruilen of retourneren?
Dat kan uiteraard! Hieronder vind je in het kort de voorwaarden voor het ruilen en retourneren van je bestelling:

- Binnen de zichttermijn van 100 dagen

- Ongebruikt, onbeschadigd en compleet

- Originele verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk)

 
Een zichttermijn van 100 dagen, wat betekent dat?

De dag nadat jij je bestelling van ons hebt ontvangen gaat de zichttermijn in. Wij hanteren een zichttermijn van 100 dagen. Wil jij je bestelling retourneren? Dan moet je dit binnen de zichttermijn bij ons aangeven. Dit doe je het snelst en simpelst door je zonnebril kosteloos naar ons terug te sturen. Je kunt ons ook even bellen of mailen om aan te geven dat jij je bestelling gaat retourneren. Wanneer je dat hebt gedaan, moet je binnen de aangegeven 100 dagen de zonnebril naar ons terug sturen.


Wanneer kan ik mijn zonnebril nog retourneren?

Het recht op retourneren geldt alleen voor ongebruikte, onbeschadigde en complete zonnebrillen. Vanzelfsprekend mag je een zonnebril bekijken en passen zoals in de winkel. Maar wanneer je een bril naar ons terugstuurt die onnodig beschadigd is, bijvoorbeeld omdat je hem gedragen hebt, dan kunnen wij de waardevermindering van de bril in rekening brengen.


Waarin moet ik mijn zonnebril retourneren?

Let erop dat je ook zorgvuldig met de verpakking van je zonnebril omgaat. Een bril die je wilt retourneren moet - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in originele staat zijn, inclusief de fabrieksverpakking.


Hoe moet ik mijn zonnebril omruilen?

Is je bestelde zonnebril niet helemaal naar wens, maar wil je graag een andere? Dat kan natuurlijk! De wijze waarop je dit moet doen: zend je huidige bestelling naar ons retour, na ontvangst krijg jij binnen twee tot vijf werkdagen je geld terug, bestel op de website de juiste zonnebril! Voor het bestellen van je nieuwe zonnebril hoef je niet te wachten tot wij je geld hebben teruggestort.


Gratis retourneren
Wil jij je bestelling retourneren? Dat is gratis en eenvoudig! Volg het onderstaande stappenplan voor een gemakkelijke & snelle afhandeling.

  1. Bij je bestelling heb je een retourformulier ontvangen. Knip hier het retourlabel uit.
  2. Verpak de bril(len) die je terugstuurt zorgvuldig, zodat deze niet beschadigen tijdens de verzending.
  3. Stuur naast de bril(len) de volgende documenten mee tijdens je retourzending: het retourformulier en de pakbon van je bestelling. Zo weten wij precies van wie we de bestelling terugkrijgen.
  4. Stuur je retour naar ons gratis antwoordnummer.
  5. Het retourneren van je bestelling is gratis! Wij adviseren je de bon met de track&trace code te bewaren tot wij de ontvangst van je retour hebben bevestigd.

Wij vewerken alle retouren binnen twee tot vijf werkdagen na ontvangst. De verwerkingstijd voor onvolledige retouren kan langer zijn. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de retour. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we je bestelling hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Zodra we je retour verwerkt hebben, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail.

Om aan te geven dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht kun je tevens gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Bij een retourzending is de klant zelf verantwoordelijk voor het retourneren van een pakket. Mocht het pakket kwijtraken tijdens de bezorging naar ons toe, dan is de klant aansprakelijk hiervoor. Het pakket terugsturen naar ons antwoordnummer is gratis en dus ook niet verzekerd. Als je het pakket wel verzekerd naar ons wilt sturen, dan zijn de kosten voor de klant.

Het is erg belangrijk om het verzendbewijs wat je van PostNL krijgt goed te bewaren. Op het verzendbewijs staat een track & trace code vermeld waarmee het pakket gevolgd kan worden. Mocht jouw pakket kwijtraken tijdens de bezorging, dan kunnen we je helpen als je een verzendbewijs hebt. Zonder verzendbewijs kunnen we niet veel voor je doen. Bewaar dit dus goed totdat je van ons een e-mail hebt gehad over de retournering en terugbetaling van ons.


Volledige terugbetaling
Je ontvangt het volledige bedrag retour mits je uiteraard voldaan hebt aan al onze voorwaarden zoals hierboven genoemd/beschreven.

Voor brillen die beschadigd of onvolledig worden teruggestuurd, kunnen wij de waardevermindering in rekening brengen en hiervan zullen we je op de hoogte brengen.

 

Retourneren met een VVV-cadeaukaart

Is jouw zonnebril niet helemaal naar wens en heb je je bestelling geplaatst met een VVV-cadeaukaart? Dan werkt het retourneren als volgt! Als je de hele bestelling of een deel ervan naar ons terugstuurt, dan krijg je het gebruikte saldo eerst terug via de rekening waarmee je betaald hebt (iDeal, PayPal, creditcard, etc.). Het resterend bedrag krijg je weer teruggestort op jouw VVV-cadeaukaart.

Voorbeeld: als je een zonnebril wilt retourneren die €120 heeft gekost en je hebt €100 betaald met iDeal en €20 met jouw VVV-kaart, dan krijg je dat ook op deze manier teruggestort. Heb je twee zonnebrillen besteld en stuur je één zonnebril terug? Dan wordt eerst het bedrag wat met iDeal, PayPal, creditcard betaald is, teruggestort. En het resterend bedrag verschijnt weer op een VVV-cadeaukaart. Bewaar je cadeaukaart goed, anders kan het resterende bedrag niet teruggestort worden op jouw VVV-cadeaukaart en ben je dit bedrag kwijt.