Garantie

Voor alle zonnebrillen die je bij ons koopt, geldt een wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat wanneer je een zonnebril hebt gekocht, deze moet doen wat jij er als consument in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. De fabrieksgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Op deze pagina lees je meer over het garantiebeleid. 


Een zonnebril is een uitgave, dus mag je verwachten dat deze een aantal jaar meegaat. Op elke zonnebril die wij verkopen heb je ,vanaf het moment dat je de zonnebril aankoopt, een volledige fabrieksgarantie van 24 maanden. Deze fabrieksgarantie doet uiteraard niets af aan de wettelijke garantie. Onze merken bieden garantie wanneer je zonnebril defecten vertoont die veroorzaakt zijn door materiaal- of productiefouten.


Fabrieksgarantie houdt in dat wanneer jij van ons een zonnebril ontvangt, deze geen fouten mag bevatten die door de fabrikant zijn veroorzaakt. Wij leveren al onze zonnebrillen in een perfecte staat aan en garanderen daarbij een optimale kwaliteitsgarantie. Wanneer je een van de onderstaande defecten bij jouw zonnebril detecteert binnen twee jaar na aankoop, neem dan contact met ons op:

 • Het loslaten van een lenscoating

 • Het loslaten van de montuurcoating

 • Soldeerfouten bij scharnieren

Wanneer je zonnebril een defect bevat, neem dan contact met ons op. Zo kunnen wij samen de garantieprocedure doorlopen! 


De fabrieksgarantie geldt niet op:

 • Krassen, barsten of butsen op lenzen of monturen

 • Schade door eigen schuld of door anderen (voorbeeld: laten vallen of erop gaan zitten)

 • Het afbreken van onderdelen

 • Het verkleuren van onderdelen of het montuur

 • Het kwijtraken, afbreken of losser zitten van onderdelen, pootjes en neusvleugels

 • Het scheef staan van een zonnebril of de onderdelen

 • Het wijder zitten of het verbuigen van een zonnebril

 • Gebruikssporen en/of -schade

 • De accessoires die bij jouw zonnebril geleverd worden (hoesjes, schoonmaakdoekjes, etc.)

 • Let op: als je je zonnebril laat verstellen door een opticien of als je de lenzen vervangt, dan vervalt jouw garantie op de zonnebril. Je kunt de zonnebril dan niet retour sturen onder garantie! Hetzelfde geldt voor reparaties aan de zonnebril bij een andere partij.

  Staat jouw beschadiging of schade hier niet tussen? Of heb je een andere vraag over garantie? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op. We helpen je graag verder!


  Wil je beroep doen op je garantie? Dat kan! Stuur ons een e-mail naar [email protected]. Vermeld in de e-mail wat er precies aan de hand is en wat de oorzaak ervan is. Graag willen we ook duidelijke foto’s van het defect ontvangen. Zonder dit kunnen we helaas geen procedure starten. 

  Nadat we de e-mail hebben ontvangen, zullen we intern de aanvraag in behandeling nemen. Dit doen we samen met een productspecialist. Het kan zijn dat we nog een paar vragen hebben en dat we dan weer contact met je opnemen voordat we verdere stappen ondernemen. 

  Als we jouw garantieaanvraag goedkeuren of als we de zonnebril eerst willen ontvangen om te inspecteren, zullen we je vragen om de zonnebril goed verpakt naar ons toe te sturen. Dit is helemaal gratis en je zult van ons de benodigde documenten per mail ontvangen. 

  Wanneer we de zonnebril hebben ontvangen, zullen we deze inspecteren met onze productspecialist(en). Dit kan enkele werkdagen duren. De oplossing verschilt per garantieaanvraag. Enkele oplossingen die we kunnen bieden zijn: een nieuw exemplaar opsturen of het aankoopbedrag terugstorten. 


  Let op
  : krijg je na overeenstemming een nieuwe zonnebril van ons opgestuurd? Dan gaat je fabrieksgarantietermijn niet opnieuw in. Je fabrieksgarantietermijn gaat in vanaf het moment dat je de zonnebril voor het eerst bij ons hebt gekocht. Bestellingen die niet vooraf bij onze garantieafdeling zijn aangemeld kunnen niet in behandeling worden genomen. 


  Helaas repareren wij de zonnebrillen niet zelf, maar we kunnen je wel adviseren waar je dit het beste kan laten doen of meedenken aan een passende oplossing. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice!