Verzending met De Post (Bpost)
Bestellingen naar België worden afgeleverd door De Post (BPost). Als je op werkdagen voor 22:00 besteld, dan garanderen wij dat we je bestelling dezelfde dag verzenden. Verzending naar België is altijd gratis.

Verzending met Track&Trace en handtekening voor ontvangst
Zodra wij jouw bestelling hebben verzonden, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail. In deze e-mail vind je een link naar de Track&Trace van jouw bestelling. Zo kun je je bestelling volgen.

Onze bestellingen worden verzonden met “handtekening voor ontvangst”. Dit betekent dat er voor de ontvangst van je bestelling moet worden getekend.

Levertijden naar België
Bestellingen naar België worden afgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen.

Niet thuis?
Als je niet thuis bent om je pakje in ontvangst te nemen zal de postbode een briefje achterlaten waarop vermeld staat waar je je pakje kan afhalen. Je hebt maximaal 5 dagen de tijd om je bestelling bij het aangegeven postkantoor op te halen. Als je niet op tijd je zending ophaalt wordt deze naar ons retour gestuurd. Zodra wij het pakje retour hebben ontvangen nemen wij contact met je op.

Vragen over bezorging?
Voor vragen over de bezorging van jouw bestelling naar België kun je contact opnemen met De Post. De contactgegevens van De Post vind je via de Track&Trace link in de verzendbevestiging die je van ons ontvangt.

Ruilen of retourneren?
Ook vanuit België is ruilen of retourneren altijd gratis.

Als je bestelling 10 werkdagen na de verwachte leverdatum nog niet is afgeleverd, neem dan contact met ons op.

Vragen of opmerkingen?
Neem gerust contact met ons op.

Je kunt mailen naar service@zonnebrillen.com of bellen naar 071-7370074. Wij zijn op alle werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 22.00 uur.