Betaalmethodes

Betalen bij Zonnebrillen.com
Je hebt de perfecte zonnebril gevonden! Nu is het tijd om hem te betalen. Bij ons kun je uit verschillende (gratis) betaalmethoden kiezen.

  • iDeal (gratis) 
  • BanContact / Mister Cash (gratis)
  • Achteraf Betalen via Afterpay (gratis)
  • Mastercard (gratis)
  • VISA (gratis)
  • American Express (gratis)
  • PayPal (gratis)

Veilig achteraf betalen met Afterpay

Alleen voor bestellingen onder een totaalbedrag van €500 is het mogelijk om AfterPay als betaalmethode te kiezen. Kies je ervoor om met Afterpay te betalen, dan voeren zij het volledige betaalproces uit. Dit betekent dat je een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om je bestelling te betalen. De factuur, met betaalspecificaties, wordt een aantal dagen na het versturen van de bestelling toegestuurd. Deze betaling dient binnen twee weken na ontvangst van de bestelling te worden voldaan aan AfterPay. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling met de digitale factuur niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk je bestelling bij ons betalen met een andere betaalmethode. Voor meer vragen, kun je altijd contact opnemen met AfterPay Klantenservice (Nederland) via telefoon (020 7230 270) en e-mail ([email protected]).


Mijn betaling is mislukt, wat nu?

Wanneer het niet lukt om de betaling af te ronden, neem dan contact op met de klantenservice, wij helpen je graag verder!

BETAALMETHODES

Betalen bij Zonnebrillen.com
Je hebt de perfecte zonnebril gevonden! Nu is het tijd om hem te betalen. Bij ons kun je uit verschillende betaalmethoden kiezen. Welke kies jij?

- iDeal (gratis) 

- BanContact / Mister Cash (gratis)

- Achteraf Betalen via Afterpay (gratis)

- Mastercard (gratis)

- VISA (gratis)

- American Express (gratis)

- PayPal (gratis)


Veilig achteraf betalen met Afterpay
Kies je ervoor om met Afterpay te betalen, dan voeren zij het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om je bestelling te betalen. Ter goedkeuring van je verzoek om te betalen met een digitale factuur voert AfterPay een gegevenscontrole uit. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling met digitale factuur niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk je bestelling bij ons betalen met een andere betaalmethode. Bij vragen kun je altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar het consumentendeel van de AfterPay website. Je kunt AfterPay Klantenservice (Nederland) bereiken via telefoon (020 7230 270) en e-mail ([email protected]).


Hoe snel krijg ik mijn geld terug?
Is de zonnebril toch niet helemaal naar wens? Wij storten zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na herroeping, jouw geld terug. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot we de bril hebben ontvangen of dat je kunt aantonen dat je bril is verzonden naar ons. Wij storten het geld altijd terug op dezelfde rekening als waarmee je hebt betaald. Je ontvangt per e-mail een bevestiging wanneer we je geld hebben teruggestort.


Krijg ik mijn totale aankoopbedrag terug?
Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk terug, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot we de bril hebben ontvangen of dat je kunt aantonen dat je bril is verzonden naar ons. Voor bestellingen die beschadigd of onvolledig worden teruggestuurd, kunnen wij de waardevermindering in rekening brengen en hiervan zullen we je op de hoogte brengen.