Kinderzonnebrillen

In dit overzicht vind je alle kinderzonnebrillen bij elkaar. Deze prachtige zonnebrillen hebben een kleine maat speciaal voor kinderen. We hebben sportieve, stoere en schattige zonnebrillen voor meisjes, jongens, baby’s, en leuke unisex modellen voor kids.

UV en HEV bescherming voor kinderen

Hoewel kinderen misschien niet altijd een even sterke interesse hebben in het mode aspect van zonnebrillen, is UV-bescherming voor kinderen juist extra belangrijk. Kinderen brengen gemiddeld meer tijd dan volwassenen buiten in de zon door. Bovendien zijn kinderogen ook nog eens veel gevoeliger voor schadelijke UV-straling en High-Energy Visible (HEV) lichtstralen, oftewel blauw licht.

Vooral in tropische gebieden, op het water, en op wandel- of skivakantie in de bergen vormen UV-straling en HEV licht een risico. Blootstelling aan UV- en HEV-straling op jonge leeftijd kan leiden tot oogproblemen zoals cataracten en maculadegeneratie op latere leeftijd. Daarom is het belangrijk om ook de kids op vakantie van een goede zonnebril te voorzien.

Leuke selectie kinderzonnebrillen

In dit overzicht vind je het volledige aanbod kinderzonnebrillen. Van de modieuze en luxe modellen van de Ray-Ban Junior en de Carrerino series, tot de speelse Sinner Junior ontwerpen. Ray-Ban en Carrera bieden in deze Junior series een aantal van de meest beroemde zonnebrillendesigns in kleine kindermaatjes. Deze prachtige ontwerpen hebben dezelfde hoge kwaliteit en prachtige afwerking als de exemplaren voor volwassenen.

Sinner biedt binnen de Sinner Junior series vooral designs die juist specifiek voor de kinderserie zijn ontworpen, zoals de Bambino goggles voor baby’s, en de Trails en Okemo modellen met Categorie 4 lenzen voor kinderen. Deze lenzen zijn heel donker en bieden bescherming tegen het allerfelste zonlicht. Wel zijn ze minder geschikt voor sporten zoals fietsen en mountainbiking, omdat ze daar iets te donker voor zijn.

Lees meer...

Alle 14 modellen

14 artikelen

Artikelen 1 tot 14 van 14 in totaal