• Merken
  • Nieuw
  • Winter Sale -20%

VORMEN

Wil je graag een nieuwe zonnebril, maar weet je niet welke vorm het best bij jouw gezicht past? Je gezichtsvorm bepaalt voor een groot deel de keuze van je zonnebril, maar kies uiteraard de zonnebril die je graag wilt hebben! Wij helpen je graag bij het maken van je keuze.

Zonnebrillen hebben een belangrijke functie om je ogen te beschermen tegen de zon, maar een zonnebril is ook bepalend voor je hele look. Voel je bijzonder, trendy en opvallend met je keuze, dan heb je de juiste zonnebril uitgekozen! Als basisregel kun je natuurlijk aanhouden om een kwalitatief goede, maar klassieke zonnebril te kopen die je elke dag op kunt zetten. Daarnaast kun je een uitdagende zonnebril uitkiezen voor speciale momenten of als je even wilt opvallen! Wist je trouwens dat je wenkbrauwen boven je zonnebril uit moeten komen? Je wenkbrauwen bepalen namelijk voor 80% je gezichtsuitdrukking!

Over het algemeen is de vorm van je gezicht in te delen in een van de volgende gezichtsvormen:

  • Rond
  • Vierkant
  • Rechthoekig
  • Ovaal
  • Hartvormig

Heb je een rond gezicht? Dan past een zonnebril met grote glazen en een recht of hoekig montuur echt bij jou! Een ovaal model geeft een rond gezicht een mooi evenwicht. Wil je geen accent leggen op de ronde lijnen van je gezicht? Kies dan niet voor een ronde of kleine vierkante bril met dunne lijnen. De cateye is een iconische stijl en staat vooral bij de iets rondere gezichtsvormen fantastisch!

Bij een vierkant gezicht staan ronde of brede monturen erg mooi. Deze monturen zorgen ervoor dat je een zachtere uitstraling krijgt en accentueert de jukbeenderen. Hoekige of vierkante monturen staan wat minder goed. Deze benadrukken de rechte lijnen in het gezicht.

Bij een rechthoekig gezicht staan zonnebrillen met vierkante of hoekige monturen erg mooi. Kleine monturen staan minder mooi. Zij verlengen het gezicht. Een oversized bril staat erg glamoureus bij jouw gezichtsvorm!

Bij een ovaal gezicht staat bijna iedere bril! De gezichtsvorm is mooi in evenwicht. Je komt gemakkelijk weg met een gedurfd model van bijvoorbeeld Michael Kors!

Heb je een hartvormig gezicht? Dan staan brede brillen en hoekige monturen erg goed. Zij brengen het gezicht in balans. Je hebt geen opvallende details op je zonnebril nodig... Je gezichtsvorm is van zichzelf al erg treffend! De piloten-vorm flatteert erg mooi bij jouw gezichtsvorm! Deze specifieke vorm helpt balans te creëren binnen het gezicht.