• Klantenservice
  • Contact

FUNCTIE VAN ZONNEBRIL LENZEN

Naast de uitstraling van een mooie zonnebril, zijn de lenzen even belangrijk. Lenzen zijn er tegenwoordig in verschillende kleuren, vormen en functionaliteiten. Bij het vinden van de perfecte zonnebril is het belangrijk om geschikte lenzen uit te kiezen die bij jouw wensen en behoefte past.

Solid Lenzen

Solid lenzen variëren van lichtdoorlatendheid. Zo zijn er lenzen die 10 procent van het licht tegenhoudt tot lenzen die 90 procent van het licht weert. De licht gekleurde lenzen zijn geschikt voor algemeen comfort en de donkere lenzen beschermen je ogen tegen fel zonlicht en schitteringen (denk hierbij aan een nat wegdek tijdens het autorijden). Meer over de lichtdoorlatendheid lees je hier.

Spiegel lenzen

Spiegel lenzen, je kent ze wel! Even naar jezelf kijken via iemands zonnebrilglazen of ongegeneerd naar iemand loeren, zonder dat diegene het doorheeft. Bovendien geven spiegel lenzen je een modieuze touch. Door de spiegelende coating weerkaatst het licht om je ogen te beschermen. De kleurperceptie zal niet veranderen, waardoor je prestaties tijdens buitenactiviteiten ongehinderd zullen blijven!


Esthetische lenzen 

Ooit wel eens van esthetische lenzen gehoord? Dit zijn lichtgekleurde lenzen met een absorptieniveau van 10 tot 20 procent. Ze verbeteren het contrast, zorgen voor een zachtere kleurwaarneming en zijn erg stijlvol. Esthetische kleuren zijn er in veel verschillende kleuren waaronder roze, geel en blauw. Wil je weten voor welke activiteiten je deze lenzen het beste kan gebruiken? Lees dan hier verder over de verschillende lenskleuren.

Gepolariseerde lenzen

Gepolariseerde lenzen brengen veel voordelen met zicht mee. De lenzen laten minder licht door, zodat je beter bestand bent tegen uv-straling. Hiernaast houden deze lenzen glinsteringen en reflecties tegen, zie je kleuren natuurgetrouw en is de scherpte en diepte verbeterd voor optimaal zicht. Benieuwd naar alle voor- en nadelen van gepolariseerde lenzen? Bekijk dan hier alle informatie over deze lenzen.


Gradient lenzen 

Gradient lenzen kenmerken zich door de donkere kleur aan de bovenkant van de lens die overgaat naar een lichtere kleur richting de onderkant van de lens. De gradient lenzen zijn zeer geschikt om mee te autorijden, je kunt eenvoudig naar het dashboard kijken met het lichtere deel, terwijl de bovenste helft van de lens je tegen verblinding beschermd!

Fotochromatische lenzen

Fotochromatische lenzen passen zich automatisch aan het hoeveelheid licht dat er op de lenzen schijnt. De lens wordt lichter wanneer er weinig zonlicht is en donkerder wanneer de zon fel schijnt. Dit is makkelijk voor als je lange fietstochten maakt of wanneer het weer wisselvallig is. Zo hoef je namelijk niet continu jouw zonnebril op en af te zetten. 

Zonnebrillen vergelijken

Op zoek naar de zonnebril die bij jou past, maar je weet niet goed waar je op moet letten? Bekijk dan de koopgidsen over de maat en lenskleuren of vergelijk jouw musthave zonnebril op basis van merk, model, prijs en specificaties. Je vindt in de categorie alle zonnebrillen een uitgebreid overzicht van ruim 5000 zonnebrillen. Zo ga jij voorbereid op pad en scoor jij die zonnebril die bij jouw look past.