Montuur materiaal

Het materiaal van het montuur van jouw zonnebril bepaalt voor een groot deel de look die je wilt uitstralen. Zo hebben sportieve monturen vaak een kunststof montuur en worden klassieke modellen gekenmerkt door hun metalen montuur. Dit is natuurlijk geen gouden regel, maar we leggen je graag verder uit welke materialen er mogelijk zijn en wat de unieke eigenschappen zijn.

Kunststof montuur
Kunststof monturen staan bekend om hun duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Zonnebrillen gemaakt van kunststof hebben als voordeel dat deze licht in gewicht zijn en tegen een stootje kunnen. Kunststof monturen zullen in de meeste gevallen gemaakt zijn van acetaat, een hoogwaardige soort kunststof die voor veel merken gebruikt wordt. Het type kunststof is vaak bij de productspecificaties van de zonnebril terug te vinden.

Metaal montuur
Als het op monturen aankomt wordt er vaak gekozen voor metaal. Dat is niet heel erg verrassend, want een slank montuur van metaal staat erg stijlvol en klassiek tegelijkertijd. Denk bijvoorbeeld aan de iconische Aviator zonnebril van Ray-Ban. Doorgaans zijn metalen monturen dun, sterk en licht. Verschillende soorten metalen, zoals aluminium, titanium of RVS,  laten zich daarnaast gemakkelijk bewerken en zorgen voor de meest bijzondere en unieke ontwerpen.

Houten montuur
Een houten montuur staat gelijk aan een hippe en opvallende look. Houten zonnebrillen zijn in Amerika al jaren razend populair en deze trend zet zich inmiddels ook in Europa door. Houten zonnebrillen zijn er in allerlei vormen en maten. Bij vele topmerken wordt het hout met de hand geselecteerd, gesneden en geschuurd. Hierna worden deze zonnebrillen vaak met de hand in elkaar gezet. Naast het grote draagplezier heb je met een houten zonnebril dus ook nog eens een goed verhaal om te vertellen!

Overige materialen
Naast kunststof, metalen en houten monturen bestaan er natuurlijk ook nog oneindig veel andere materialen die gebruikt worden voor het maken van zonnebrillen. Ben je op zoek naar een specifiek soort materiaal? Gebruik dan onze filteropties aan de linkerkant van de pagina.