LENZEN

Welke lenzen zijn geschikt voor mij?
Bij het vinden van de perfecte zonnebril is het belangrijk om geschikte lenzen voor jouw zonnebril uit te kiezen die bij jouw wensen en behoefte passen.

Er zijn verschillende soorten lenzen:

Solid lenzen

De solid lenzen verkopen wij variërend van 10% licht naar 90% donker. De ruime keuze aan verschillende tinten kleuren zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een kleur te vinden is! De lichte niveaus zijn meer voor je algemene comfort. De donkere tintniveaus beschermen je ogen tegen de zon.

Spiegel lenzen

Spiegel lenzen, je kent ze wel! Even naar jezelf kijken via iemands zonnebrilglazen of ongegeneerd naar iemand loeren, zonder dat diegene het doorheeft. Daarnaast geven spiegel lenzen je een modieuze touch. Door de spiegelende coating weerkaatst het licht om je ogen te beschermen. De kleurperceptie zal niet veranderen, waardoor je prestaties tijdens buitenactiviteiten ongehinderd zullen blijven! Een voorbeeld van een zonnebril met spiegelende lenzen is deze Michael Kors zonnebril

Esthetische lenzen

Ooit wel eens van esthetische lenzen gehoord? Dit zijn lichtgekleurde lenzen met een absorptieniveau van 10 tot 20 procent. Ze verbeteren het contrast en zijn erg stijlvol. Esthetische kleuren zijn onder andere roze en paars. Wanneer je door deze lenzen kijkt, ziet alles er zachter uit. Je waarneming verandert hierdoor. Omdat de glazen zo licht zijn, bieden zij minder bescherming.

Gepolariseerd lenzen

Gepolariseerde lenzen bieden effectieve bescherming tegen hinderlijke schitteringen die ontstaan als zonlicht weerkaatst. Lees hier meer over gepolariseerde lenzen.

Gradient lenzen

Gradient lenzen kenmerken zich door de donkere kleur aan de bovenkant van de lens die langzaam overgaat naar een lichtere kleur richting de onderkant van de lens. De oorsprong van de lens komt uit de luchtvaart. Door het donkere deel kon de piloot beschermd naar buiten kijken, terwijl hij zijn instrumenten goed kon zien door het lichtere deel. De gradient lenzen zijn ook zeer geschikt om mee te autorijden, je kunt eenvoudig naar het dashboard kijken met het lichtere deel, terwijl de bovenste helft van de lens je tegen verblinding beschermd! Een voorbeeld van een zonnebril met gradient lenzen is deze Ray-Ban Aviator

Fotochromatisch lenzen

Fotochromatische lenzen zijn lenzen die zich aanpassen aan het hoeveelheid licht wat er op schijnt. Schijnt er veel zonlicht op de lens? Dan wordt hij donkerder. Bij minder zonlicht wordt hij ook lichter. De Serengeti’s hebben vaak zulke lenzen.