• Gratis verzending vanaf €50
  • Probleemloos retourneren
  • 3.000+ Zonnebrillen op voorraad
  • 071 737 00 74

Chimmm...... zonnebrillen: art meets fashion!

Chimmm

2 artikelen

Van laag naar hoog sorteren

2 artikelen

Van laag naar hoog sorteren

Meer informatie over Chimmm......

Chimmm...... is het bijzondere merk van de Chinese kunstenaar Simon Chim. De zonnebrillen worden volledig in China bedacht, ontworpen en gemaakt, maar gaan de hele wereld over. Van Hong Kong tot Tokyo tot New York! Een belangrijk onderdeel van de collectie zijn de ‘Recycle Paper Frames’: zonnebrillen die met de hand omwikkeld worden met oud papier (van stripboeken tot Google Earth foto's), waar vervolgens een beschermende coating overheen gaat. Het resultaat: een unieke, stijlvolle, waterdichte en zeer milieuvriendelijke bril. De brillen waren tot nu toe niet te koop in Europa, maar daar brengt Zonnebrillen.com verandering in!

Het gaat Simon Chim aan het hart dat er elke dag zoveel oud papier wordt weggegooid. Al die kranten, tijdschriften, catalogussen, oude foto’s en reclamefolders worden elke dag verbrand of begraven en Simon vindt het zonde dat al dat kleurrijke materiaal en creatieve werk zomaar wordt vernietigd. Om het leven van deze materialen te verlengen en er zo langer van te kunnen genieten bedacht hij de Recycle Paper Frames. Een unieke zonnebrillencollectie met hart voor onze planeet.

Simon Chim is oorspronkelijk opgeleid als beeldhouwer, maar legde zich al snel toe op het ontwerpen van meubels. In 2000 lanceerde hij zijn eerste collectie die wereldwijd goed ontvangen werd. Hij is altijd al gefascineerd geweest door zonnebrillen en in 2008 kreeg hij de kans om samen met een kwalitatief goede fabrikant zijn eerste eigen lijn uit te brengen. Het merk Chimmm...... was geboren!

Simon is geboren in Hong Kong en trots op zijn Chinese achtergrond. Hij is dan ook blij dat het volledige productieproces van zijn zonnebrillen zich in China afspeelt, en de brillen vervolgens de hele wereld overgaan. De korte lijn tussen design en productie zorgt ook voor betere kwaliteitscontrole, een snelle levertijd en grotere interactie, wat leidt tot frisse en gedurfde producten.

Waaronder de Recycle Paper Frames. Een collectie niet gericht op de grote massa, maar op de originele, veeleisende consument die op zoek is naar iets spannends. En dat nu dankzij Zonnebrillen.com gevonden heeft!